fredag 21 oktober 2016

Plåt framför kakelugn

Hur lägger jag gnistskydd? Framför en eldstad måste det finnas en eldstadsplan, men hur långst ut ska gnistskyddet gå, och hur går man tillväga för att installera en braskamininsats? En kamin ska ha ett golvskydd för att skydda mot gnistor. Du kan välja på plåt eller glas.


Plåtskydden är mm tjocka och glasskydden är mm tjocka.

Golvplåt av traditionell modell med rundade kanter. Går bra att limma fast med foglim. Vi skickar som postpaket inrikes med postnord ). Gamla bord blir som nya . De är ju ingen riktig kakelugn men ni förstår säkert.


Snart är vi klara med väggarna och då kommer vi till momentet att lägga golv. Det blir ett lite mörkare massivt trägolv i bredden 1mm.

Frågan är vad man ska ha som skydd för golvet framför spisen. I nuläget så finns det inget glas framför eldstaden . Skyddsplåt framför kamin - Storlek? Plåt eller klinkers framför braskamin?


Våra praktiska golvskydd finns i svart- eller grålackerad plåt och härdat glas. Finns i olika utföranden. Eldstadsplan: Framför en eldstad ska det finnas ett eldstadsplan. Ett eldstadsplan ska vara fast monterat och bestå av minst millimeter tjock plåt , sten eller något annat . Det bästa med att göra något tråkigt byggmoment som att riva eller andra monotona grejer är att man kan klura på saker som behöver lösas. Vi har saknat en plåt framför kakelugnen och hur fasiken skall man göra en mall till en sådan?


Man borde ju kunna tejpa ut formen med maskeringstejp och sedan försiktigt försöka . GOLVPLÅT NSP SVART 100X100CM. Rostskyddad golvplåt lackerad med pulverlack. Tillverkad av extra tjock galvaniserad plåt.


I bakkant på de pulverlackerade plåtarna finns det st 6mm hål för att möjliggöra lackeringen.

Här tänker jag lägga trä även framför spisen eftersom jag tycker det är obehagligt att stå på kakel, betong eller plåt. Förmodligen inpregnerar jag de brädor som är närmast spisen, och klipper till en plåt som jag kan lägga på golvet om sotarn lägger sig . Eftersom vi har haft kakelugn i många år, (med klinkers framför ) så vet jag hur mycket städning det medför. Glas är vackert, modernt, tåligt och bearbetningsbart i en kombination som inget annat material uppvisar. Du väljer själv vilken form, . Nytillverkade kaminer och vedspisar, gamla och antika vedspisar och kaminer samt tillbehör till kaminer och vedspisar, vedställ, vedkorgar, spissvärta m. Gnistskydd i emaljerad plåt att lägga framför kamin eller annan eldstad som skydd för golvet.


Förborrade hål i plåten för montering på underlaget. Vid mindre, slutna eldstäder bör eldstadsplanet sträcka sig minst m framför eldstaden och till minst m på vardera sidan om eldstaden eller ha minst m. Spissvärta Rengörning Sotarverktyg Vedställ Tändbriketter. Håller på och renoverar mitt gamla torp.


Det mesta börjar bli klart nu. Lister, smygar lite målning osv. Det är mest finliret som återstår. Men inte minst gnistskydd framför vedspisen som används flitigt. Jag önskar lite tips på material som kan användas.


Har funderat lite på plåt av något slag men inte . Ett golvskydd ska bestå av minst millimeter tjock plåt eller annat obrännbart material. Vid kaminer och braskaminer ska eldstadsplanet vara minst meter framför eldstaden och minst meter på vardera sidan om eldstaden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения