fredag 21 oktober 2016

Contura täljstenskamin

Täljstenskaminen har, förutom skönhet, egenskapen att hålla värme under lång tid. Contura kaminer med omramning i täljsten finns i flera storlekar. En liten täljstensmodell täcker uppvärmningsbehovet i torpet eller fritidshuset.


De större modellerna kan kompletteras med värmemagasin i olivinsten. Vi har kaminer i olika modeller och storlekar.

Hitta en kamin som passar perfekt hemma hos dig och enligt dina behov. Köp den hos en av våra återförsäljare. Kaminer och eldstäder från Contura.


Braskaminer Contura Braskaminer finns i en mängd varianter och är väldigt lätta att förälska sig i. Flera av kaminerna finns i svart, vitt och grått, och med många praktisk. Contura täljstenskaminer är naturligt vackra och dess långa avsvalningstid ger jämn värme länge. Dessa tunga kaminer köps nu fraktfritt med direktleverans.

Hos Mariebergs hittar du täljstenskaminer från Contura och andra ledande märken på marknaden. Stephan Peterson är ägare till Eldabutiken i Mjölby, som har ett brett utbud av kaminer. Här svarar han på några vanliga frågor om täljstenskaminer : Vad skiljer täljstenskaminer från andra kaminer? Vi går igenom hur du eldar på bästa sätt i din braskamin ur Contura 500-serien.


De fina proportionerna och den genomtänkta designen hos täljstenskaminen Contura 34T ger ett stramt och majestätiskt intryck. Med ett värmemagasin på kg olivinsten och reglerbart spjäll sprids värmen snabbt och lagras under lång tid. Det generösa glaset i luckan visar mycket av elden. Clean Burning-systemet ser till . Den ellipsformade täljstenskaminen Contura 820T är nätt i sin form, men stor i funktion. Med sidorna klädda i värmelagrande täljsten blir den unikt ådrade stenen en fin kontrast mot elden bakom den generösa glaset i luckan.


Vi på Fiskarhedenvillan genom Contura tipsar om hur du gör ditt val av kamin. Läs mer här för att göra ett bra val av täljstenskamin ! Contura 35T låg är nätt täljstenskamin med värmelagrande egenskaper som ger skön eftervärme. Luckan kan fås i gjutjärn eller med glasfront som ger ett modernt utryck.


Ett extra värmemagasin i powerstone ger en avsvalningstid på upp till timmar!

Denna höga täljstenskamin ger ett rejält tillskott av värme i huset. En Contura braskamin höjer mysfaktorn, sprider ljus i hemmet genom generösa glasytor och sänker bostadens värmekostnader. Uppvärmningen tar lite längre ti men när stenen väl blivit genomvarm efter en stunds eldning ackumulerar den värmen.


Välkommen hem till värmen! En designvinnare med hög verkningsgra snygga sidoglas och värmelagring. Finns med svart eller grå lucka. Välj mellan glas eller täljstenstopp. Anslutning uteluft, Fläkt eller Värmemagasin finns som tillbehör.


Contura 620T är en ny het kamin som når svenska och europeiska hem i vår. Det här bör du tänka på när du ska installera en kamin från Contura. För att installera en braskamin i huset måste du först göra en bygganmälan. I bygganmälan ska man oftast ange Typgodkännandenummer, detta har nu .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения