tisdag 25 oktober 2016

Öppen spis fläkt

Hos Mariebergs hittar du fläktar till eldstäder som ger en bättre värmespridning från rum till rum. Välkommen att välja fläkt till din kamin hos oss! På BAUHAUS erbjuder vi en mängd tillbehör till braskaminer och öppna spisar.


Välj bland eldställ,gnistgaller, golvplåtar, skyddsgaller och mycket mer. På BAUHAUS hittar du garanterat ett komplement för din kamin eller öppna spis ! Smartfan är en fläkt som ökar värmespridningen från kaminen.

En eldstad på egen hand klarar av att släppa en bra mängd värme i ett rum. Men stiger värmen ofta och inte genomsyrar rummet så bra som den kunde. Det är där en eldstad fläkt för att både öka mängden värme som produceras av . Njut av värmen från din kamin. Med en fläkt monterad på kaminen sprider sig värmen effektivt från rum till rum. Termostatstyrd - startar automatiskt när du eldar och stannar när elden falnat.


Enkel att montera, även i efterhand med bibehållen uteluftsanslutning . Sveriges ledande butiker och kedja för brasvärme.

Vi erbjuder braskaminer, kaminer, eldstäder, skorstenar, kakelugnar, vedspisar. Har monterat in en kassett i en gammal öppen spis med rejäl murstock. Temperaturökningen i rummet blev mycket bättre när jag gjorde ett expriment med. MED EN CAMINA-SPISINSATS.


Brännkammare som sätts in i öppna spisar benämns kassetter medan brännkammare som sätts in i mur-omramningar kallas insatser. Kassett med inbyggd fläkt. Sprider värmen vidare från kaminen! Ansluts kaminfläkt effektiviserar kaminens eller den vedeldade spisens uppvärmning genom att cirkulera den varma luften ovanför kaminen ut i rummet.


Tack vare det termoelektriska elementet drivs fläkten enbart av värmen från kaminen. Kom alltid ihåg att öppna spjället innan du tänder en eldstad – också tändspjället. Fläkten placeras ovanpå spisen eller kaminen . Då lagrar eldstaden värmen och den försvinner inte rakt genom pipan ut till kråkorna såsom i en öppen spis. Har en lite ovanlig request här, ska modda min spis kamin =D I mitt hus hade jag en öppen spis men elda man i den så sa det vooof så var veden nerbrunnen och.


Detta ger möjlighet att överta en stor mängd värme från avgaser och överföra den till . Alstrar sin egen ström av kaminens värme, inga sladdar eller batterier behövs. Har också en kasett (handöl). Kaminfläkten är inte bara en.


Ibland kan en klabb räcka i en timme.

Jag har även en pax- fläkt (värmeförflyttarpaket) som blåser varmluften från taket genom väggen och in i resten av huset. Då monteras braskassetten först och sedan muras en lämplig spis runt den. Verkningsgraden i en öppen spis är enbart upp till , medan den med en braskassett kan komma upp i hela. En dekorationsbrasa är en elektrisk braskamin med eller utan fläkt. Det finns flera olika modeller, färger och storlekar.


Du kan välja en väggmonterad kamin med bakgrundsbelysning eller infälld kamin. Här visar Contura upp designade elektriska braskaminer med eller utan fläktar. Alliancefläkt: Denna fläkt bildar ”en allians” mellan fläkten i köket och husets övriga ventilation.


Våra spiskassetter är tillverkade av genuint gjutjärn och passar alla typer av öppna spisar. Köp en snygg spisinsats till en öppen spis. Orsaken är att den behöver stå på ett underlag som är ca 65º C och det måste finnas tillgång till kallare luft bakom fläkten för att den ska kunna fungera som avsett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения