måndag 31 oktober 2016

Hur elda i braskamin

Vi visar dig hur du eldar på rätt sätt i din braskamin från Contura. Det är viktigt att rätt mängd ved andvänds vid upptändning av din kamin , se vår nya film. Lär dig hur man eldar i en kamin på bästa sätt. När du väl vet hur du ska göra och vilka brännmaterial som är bäst går det snabbt och enkelt varje gång.


Att elda rätt i din kamin ger stadigare och tryggare värme.

Det sparar stora resurser för både dig och naturen. Använd inte vått eller olagrat trä. En lokal eldstad kan vara en braskamin , en kakelugn, en braskassett, en köksspis, en pelletskamin – kort sagt allt som inte värms med vatten. SKL, för att utreda de fall där det finns tveksamheter kring hur eldstaden har installerats eller där branden kan ha orsakats av andra tekniska felaktigheter.


En braskamin där man felanvänder primärlufttillförseln bränner av c:a mer trä i timmen. Samtidigt blir partikelföroreningen c:a 5-gånger högre per kg ved när braskaminen brinner med öppen primärluft. Alla träslag kan användas som bränsle men generellt gäller att hårda träslag är bäst att elda.


Genom att elda korrekt i din kamin eller eldstad minskas sot- och partikelutsläpp vilket kraftigt bidrar.

Vi går igenom hur du eldar på bästa sätt i din braskamin ur Contura 500-serien. Sot från eldningen har också en klimatpåverkan, men det går att ändra på genom att elda på rätt sätt. Ved och annan typ av bioenergi är förnybara energikällor som ingår. Off Topic: Nybliven husägare och efter att ha bott i lägenhet i alla år så är detta med braskamin något helt nytt för mig.


Behöver lite tips på hur man eldar bäst och effektivast, hur man skall använda spjällen. Vet att man skall ha torrt virke och det har jag. Testade att elda lite nu i helgen men tyckte inte . Hur tänder jag upp kaminen? Upptändningen är avgörande för en snabb och effektiv start på förbränningen.


Därför har vi gjort denna vägledning som visar hur du skall tända upp kaminen. Hur eldar jag i min braskamin ? Så ser miljöpolitikernas ambition ut för det som miljökontorets tjänstemän kallar för trivseleldning med torr ved eller pellets i braskamin , spisinsats, öppen spis,. Correns fotograf Peter Jigerström, som senare prisades för bilden, berättar att han hörde hur djuren skrek när brandmännen bar ut dem från den brinnande . Lars Mytting, författare till succéboken Hel ve ger dig råd om vad som är viktigt att tänka på när du eldar i en eldstad. Lägg sedan in ett par vedträn i taget och trivselelda.


Vräk alltså INTE in 4-kg ved när du tycker att brasan kommit igång. Vad är bäst med att elda i kamin ?

Det blir en skön värme som torkar ur luften. Sedan är det hög mysfaktor med elden. Också mycket passande för att hålla värmen och en hel del jobb med att kapa och klyva ved.


Hur skaffar du och förvarar . Elda rätt i skorstenen – det lönar sig. Det är smart att elda optimalt i din braskamin eller kakelugn. Inte bara för att få så mycket värme som möjligt ur veden, utan också för miljöns och grannarnas skull. Här kommer information hur du eldar rätt. Eldningssäsongen har börjat och du njuter kanske redan av den värme som de . Ser det då ut som det slocknar så öppna spjället igen brukar man se på typ 5-min.


Då får man vänta ett tag till innan man stänger spjället. Hur mycket sparar ni på er kamin ? Elda ny kamin innan provtryckning Beiträge 3. Hur hårt kan man elda i en gjutjärnskamin ? Tända en braskamin Beiträge 13. Konsten att elda - Byggnadsvårdsföreningen byggnadsvard. Lägg först ett par större klabbar på varsin sida av eldstaden.


Knyckla ihop tidningspapper och, om det finns, näver däremellan. Lägg tunna stickor tvärsöver klabbarna och papperet. Eventuellt kan ett lager till med lite grövre vedträn läggas tvärsöver det förra lagret.


Ska den fungera som primär värme källa och värma hela huset bör du satsa på en värmepanna. Elda din braskamin på miljömässigt och vedekonomiskt rätt sätt. Tips om tändning, luftmäng.


Var alltid noga med att följa de eldningsinstruktioner och skötselråd som följer med varje eldsta då får du glädje och nytta av den i många år! Idag är man överens om att .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения