onsdag 12 oktober 2016

Pelletsskorsten

Schiedels pelletsskorsten finns i dimension 1mm (inv. mått på rökkanalen) och som standard i svart färg. En pelletsskorsten utsätts normalt för låga rökgastemperaturer och är därför endast ”halvisolerad” med mm isolering runt innerröret. Detta räcker dock för så kallade schaktfria montage vid max rökgastemperatur . Passar även eldstäder med gas och lättolja.


Smidig och lättmonterad både rakt och i sidled. Ger meter färdig skorsten för toppmontage, kompletteras med extra längdmoduler efter behov och det oisolerat anslutningsrör kan kapas efter önskad längd –enkelt, snabbt och lätt!

En pelletskamin kräver anslutning till en godkänd rökkanal, ny eller befintlig. Vi har alternativet till dig som behöver en ny anslutning. Välj mellan topp -eller bakansluten skorsten i halvisolerat utförande (mm). I grundutförande (324) för . Hej Stämmer det att det är lägrekrav på en skorsten till en pelletskamin pga lägre rökgastempratur?


Ingen skorsten för pelletskamin behövs! PELLETSSKORSTEN PAKET METER. Vår pelletsskorsten finns i dimension 1mm (inv. mått på rökkanalen) och som standard i svart färg.

Nu gäller det att se till att skorstenen riktas lodrätt. Det som sticker ut nedtill är luckorna för horisontell och vertikal rensning. Nu återstår att täta takgenomfö- ring, sätta dit väggfästen och lite skönhetsdetaljer.


Vi monterar en pelletsskorsten fler bilder på. En viss vägledning kan vara att det faktiskt, allt enligt Boverket, är tillåtet att avsluta en pelletsskorsten i markhöjd! En sådan skorsten kallas då väggfläkt, men det är ingen rening i fläkten så partiklar och annat som anses giftigt släpps ut i markhöjd.


Det är därför någonting som Nordic Heating avråder ifrån att installera. För toppanslutna pelletskaminer. Skorstensrör, skorsten, rökrör, rökkanal och modulskorsten.


Komplett skorsten speciellt anpassad för pelletskamin o. Besök gärna vår webshop med skorstenssortiment av högsta kvalité till överraskande låga priser. Två alternativ av monteringsfärdiga, rostfria skorstenar tillgodoser de allra flesta behov för att klara snabba och flexibla installationer till de flesta typer av eldstäder i olika miljöer. Klart att det finns, och det är en Svensk patent från Ariterm i Kalmar. Pelletskaminer utan skorsten finns det?


Vilket gör att du inte behöver bygga en dyr skorsten i huset. Utan bara ett hål genom väggen, visst är det otroligt? Regler och råd för installation av skorsten återfinns i Boverkets byggregler: PDF: BBR Regelsamling för byggande.

CE-märkning eller typgodkännande? KMP Drag är en lösning som gör det möjligt att installera KMPs kaminer utan skorsten. Med en skorstensfri pelletskamin är du inte bunden till placeringen av din skorsten det är dessutom billigare än att installera en ny skorsten eller att renovera en . Till din pelletskamin har vi alla delar till rökrörsanslutningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения