torsdag 6 oktober 2016

Glas till öppen spis

Här säljer vi glas och glimmer till din spis och kamin. Rakt eldfast glas 109x231x4mm EX-gl-109x231. Beställ ett nytt glass som passar perfekt för din kamin eller insats med bara ett par klick. Vi erbjuder keramiskt glas av Neoceram, det bästa, starkaste och mest klara glaset som finns på marknaden idag. På BAUHAUS erbjuder vi en mängd tillbehör till braskaminer och öppna spisar.


Välj bland eldställ,gnistgaller, golvplåtar, skyddsgaller och mycket mer.

På BAUHAUS hittar du garanterat ett komplement för din kamin eller öppna spis ! Golvskiva i glas Alla glasgolvskivor är tillverkade i härdat glas med polerad c- kant. Jag undrar om man kan köpa två glasskivor med gångjärn och sedan sätta i dom i öppna spisen? Vad ska jag tänka på om jag försöker mig på det?


Det kan finnas fler anledningar till detta. Men den vanligaste orsaken är att det är för dåligt med syre vid upptändning av kaminen. Förbränningstemperaturen blir för låg och sot bildas.


Vi på Eldabutiken utbildar våra kunder hur man eldar rätt men ett bra första tips är att låta luckan stå på glänt för att få så mycket luft som . Tveklöst så ska du byta ut din gamla kamin.

En kamin går sällan sönder dvs. Men däremot så sker en ständig utveckling av både design men framför allt de viktigare aspekterna som förbränning och utsläpp. En modern kamin med ”Clear burn” – teknik ger ca 90 . Glas är vackert, modernt, tåligt och bearbetningsbart i en kombination som inget annat material uppvisar. Eldstadsplan i glas I vår glasverkstad i Göteborg tillverkar vi eldstadplan och gnistskydd i härdat glas som passar utmärkt framför en öppen spis , kamin, kakelugn eller annan eldstad inomhus.


Du väljer själv vilken form, . Braskaminens glasluckor blir snabbt sotiga och kan vara svåra att rengöra. Du kan välja på plåt eller glas. Plåtskydden är mm tjocka och glasskydden är mm tjocka. Kaminer och kakelugnar Vad kan vara härligare än att kura inomhus framför en öppen brasa under våra långa, mörka kvällar? Så här gör du när du vill installera en ny kamin!


Contura iClassic Kamin- insats för öppen spis som överbryggar gränsen mellan tradition och modern design. Contura iär svart och finns med lucka i glas eller gjutjärn. Några tips på bra rengöring, som varken är svindyr eller miljöfarlig? Ett särskilt kaminspray köpte vi på Caminabutiken när vi köpte insatsen till öppna spisen.


Ska dra några minuter, sedan torkar bort med papper. SKORSTENFRI, etanol kamin: Linate med härdat glas B. Ger dig samma njutning och värme som en vedeldad öppen spis , men utan sot och aska.

Olika storlekar av etanol kaminer, . Störst risk för exploderande glas har braskaminer som är minst tio år. De har härdat glas , inte lika hållbart som keramiskt glas som används i dag. Om kaminen har borrade hål för handtag i glaset ökar risken. Så rengör du glaset på kaminen med ättika.


Sot och brända fläckar på kaminens fönsterglas är ofta svåra att få bort, men med hjälp av det här snabba städknepet blir kaminens glas glasklart på ett kick. Finns det något mer stämningsfullt än en tänd braskamin som sprider värme och välbehag? Men med ett sotigt glas som gör att du knappt ser lågorna blir det inte mycket till stämning… Då är det tur att du på ett enkelt vis kan rengöra glaset. Allt som behövs är aska, tidningspapper och lite vatten. Här är några sätt att rengöra glaset på en kamin eller öppen spis med glaskassett.


Först ett husmorstips: - Fukta lite tidningspapper, doppa det i askan och gnugga det på glaset. Andra sätt: - Gnid med stålull. Ta lite diskmedel på en våt svamp eller trasa som ska kasseras, och . Ett generöst värmemagasin i. Kakelkaminen är gjord för att passa i stora rum och gärna i en öppen planlösning där den matchar det kakelklädda köket. Med topp, värmehylla och .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения