måndag 17 oktober 2016

Luftmätning

Luftkvaliteten i Nyköping. Nyköpings kommun är medlem i Östra Sveriges luftvårdsförbun som kontrollerar luftkvaliteten åt Nyköpings kommun och de andra kommunerna i området. Förbundet har också annan verksamhet som gäller luftvårdsfrågor.


Klicka på länken till höger för mer information om luftvårdsförbundet. Många anställda utsätts för damm och partiklar på sin arbetsplats.

Att göra en mätning av luften på arbetsplatsen ger svar på om och i så fall var det finns risk och hur stor den är. En mätning av luftkvaliteten ger underlag för en översyn, går det att eliminera, förebygga eller vilket skydd behövs. Det ligger mycket tankemöda och beräkningar bakom utformningen av en väl fungerande ventilationsanläggning. Det hela slutar inte vid valet av ett lämpligt ventilationsaggregat.


Mätningar har även tidvis utförts på gatunivå. En stor del av totalhalten PMi trafikmiljö utgörs av partiklar som kommer från dubbdäckens slitage av vägbanan samt dammpartiklar från sand som används vid halkbekämpning. Halterna av PMi trafikmiljö är högst under vårvintern när körbanorna är torra och snöfria.

Landstinget satsar nu 750. Stockholm i trafikerade lägen för att kunna spåra farliga halter av kolväten i luften. Förhoppningarna är att projektet ska kunna hjälpa till att hitta bra lägen när man planerar för framtida . Små partiklar i luften i Kungsbacka kan på sikt bli ett problem. Det säger miljöutredaren Harald Bouma som på torsdagen presenterade nya luftmätningar. Ansvariga för denna rapport är Jonny.


Sävenhe Helen Bergman Fransson miljöenheten i Finspångs Kommun, och Pontus Edqvist,. Bygg- och miljökontoret i Norrköpings. De luftkvalitetsmätningar som miljöförvaltningen i Lunds kommun utför finns presenterade på denna sida. Resultaten för luftmätningarna finner du i årsmapparna nedan.


Andra som har läst denna artikel har även läst. Se resultat av luftmätningar i realtid. Underlaget till rapporten utgörs till stor del av telefonintervjuer med personer som är aktiva inom branschen för mikrosensorer till luftmätningar.


En lista över de personer som . Släpper den vedeldade pizzerian ut så mycket partiklar att luften blir farlig?

Det menar de boende som nu själva låtit göra en mätning. Men Cyranos ägare är inte imponerad. Kommunen har i den långvariga striden om pizzeria Cyranos satt upp strikta regler för när det får eldas i ugnen. Indikativa mätningar, beräkningar eller objektiv skattning kan tillämpas om den övre utvärderingströskeln underskrids. Ja till luftmätningar i Solna.


Kommunfullmäktige ställde sig bakom Miljöpartiets förslag om att mäta halterna av luftföroreningar i Solna. Solnaborna få svart på vitt om luften de andas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения