måndag 17 oktober 2016

Eldfast lera kamin

Här säljer vi eldfast lera och gjutmassa för din spis och kakelugn. Bild 1: Eldfast lera med järnfilspån. ELD-L-JF Pris 199:- Fakta: För invändig renovering av spis och kamin.


Eldfast lera måste finnas på ugnstaket på köksvedspisar, detta för att inte elda sönder spisens ugnstak. Bild 2: Lerbruk ( Eldkrafts egen specialblandning) Artnr.

En kamin borde transporteras i stående läge för att minska riskerna för att teglet faller bort. Och så bör man täta dem med eldfast lera (finns i byggnadsvårdsbutikerna). Söker du eldfast lera , bruk och sten för skötsel och underhåll av din vedspis eller kakelugn? I vårt tillbehörssortiment finns allt du behöver till bästa pris. För reparation av kakelugnar.


Ej fogningBlandas med finkornig sand. Bil Benämning, Artikelnr, Mått. Lera med järnfilspån , 5kg Passar spismodellnr 2 Lera med järnfilspån , 5kg.

På BAUHAUS erbjuder vi en mängd tillbehör till braskaminer och öppna spisar. Välj bland eldställ,gnistgaller, golvplåtar, skyddsgaller och mycket mer. På BAUHAUS hittar du garanterat ett komplement för din kamin eller öppna spis! SV: Hur renoverar jag gjutjärnskaminen?


I dom där kaminerna så brukade det sitta eldfast sten som va gjutna i halvmånar som man staplade i och fäste med eldfast lera. Men du kan ta ett gjutrör i papp som du stoppar ner i kamin och gjuter med sån massa som man . Vissa kaminer har ingen alls, andra har eldfast sten , endel har vermiculit och har även sett täljsten. I andra fall får man använda eldfast lera el likn. Tillbehör till eldstäder. Min pappa bättrade på vår kamin invändigt och då använde han eldfast lera.


Det var dock svårt att få tag på för det var något skumt med att inte vem som fick köpa. Kika på byggvaruhus eller någon som renoverar kakelugnar och kaminer. Se upp med de eldugnar som klätts med lite kakel eller eldfast lera för att förespegla köpare att de är lika bra som riktiga kakelugnar! Heikkiugnen är en modern.


En braskamin är en luftmantlad kamin som tar in kalluft vilken sedan värms inne i luftmanteln för att slutligen sprutas ut med hjälp av en fläkt. Kan man använda eldfast cement till fogarna för bättre.

När jag lyfter på ena spisplattan och tittar ner på ungstaket så finns det ingen sk eldfast lera där alls, ska det inte vara det? Expertsvar från: Stephan Fickler. Vi eldar i kamin och en del i vedspisen året runt. Vi på K-rauta har flera olika kaminer att välja på till bra priser.


Kaminerna i vårt sortiment är i olika storlekar och stilar från populära varumärken som NSP, RGE och Westfire. Material: Mässingsplåt, mässing eller förnicklad. Vanlig i kakelugnar och rörspisar. Under åren har vi sett till att bygga på vårt sortiment av tillbehör för kamin och eldstad.


Se produktkatalog nedan . Vi har de mesta som du kan tänkas behöva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения