torsdag 6 oktober 2016

Brandspjäll imkanal

Hej, Sitter med planeringen för köket i mitt pågående lösvirkesbygge. Tanken är att använda brandspjäll och dra ut imkanalen genom fasaden. Imkanal med brandspjäll ? Era erfarenheter på brandspjäll i imkanal ? Soliduct Ventilation- när pris är lika viktigt som kvalité.


Med detta brandspjäll 1i kanalen så får du godkänt montage när du vill dra ut köksfläkten på träfasaden. Brandbackspjäll SCför installation i. Spjället går att placera både . Brandspjäll som är godkänt för montage till ex. Det cirkulära brandbackspjället ABC–SChålls i öppet läge . Får endast placeras inom kryddhylleskåp eller fläktkåpa. Hyllplan och skåpsidor kan placeras emot. Det andra sättet är helt separata ventilationssystem för varje brandcell.


Den kan även användas vid ombyggnad eller ändring av imkanaler , och förenklar för beställaren att ställa relevanta krav på det färdiga imkanalsystemet. Kanalen från köksfläkten kallas imkanal , den ska leda bort fett och ånga som uppstår. En imkanal skall inte kopplas samman med övriga ventilationskanaler. Placera utloppet från din imkanal avskilt från intaget till det övriga.


Vanliga användningsområden är till exempel där flera bostäder delar på samma ventilationssystem men måste behandlas som individuella brandceller. En vanlig orsak till utryckningar för brandkåren är torrkokning,en glömd kastrull på spisen. Hur vanligt det är att man har ett spjäll eller spisvakt är svårt att säga, men troligtvis är det en minoritet.


Med Flameguards brandspjäll för köksfläkt och imkanal får man på ett enkelt och billigt sätt . Skyddet ska begränsa risken. T-rör fyrkantiga kanaler. Välkommen till ABC Ventilationsprodukter AB – Takhuvar, galler, spjäll, brandspjäll , filterskåp. Takhuvar, ventilationstorn, ytterväggsgaller, kåpor, spjäll, brandspjäll , filterskåp. LAJAC - Produkter för Stofthantering och Högvakuum.


Lindab erbjuder ett komplett sortiment av cirkulära imkanaler , allt från enkla system i bostäder till de tuffare storkökssystemen. Installeras i brandskiljande betongväggar eller i murade väggar och tak. Vi bygger om ett gammalt kök och enda sättet att lösa imkanal från köksfläkten är ut genom yttervägg (trästomme).


Som alternativ till denna plåt kan imkanalen förses med ett automatiskt brandspjäll som stänger vid 70°C. Kanalen tätas mot vägg med plåt både in och utvändigt. Brandskyddet för imkanaler i storkök bör anpassas efter risken för att brännbara avsättningar bildas i kanalen. Storkök som inte riskerar att få stora mängder avsättningar i . Utförande från rensningssynpunkt.


Rensningspliktig kanal, t ex imkanal , frånluftskanal från bageriugn, tvätteri, sprutmalningsutrymme o får inte ges mindre invändigt mått än mm. Sådan kanal anordnas så .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения