fredag 7 oktober 2016

Lägga el golvvärme

Så lägger du el - och vattenburen golvvärme. Vi visar steg för steg hur du lägger golvvärme under kaklet på badrummet, eller under trägolvet. Få ett varmt betonggolv Bygghemma.


Detta bör göras av en behörig installatör. Hur man ska fästa elektriska golvvärmen värmegolvet på betong, spånskiva eller byggskiva.

Man kan generellt säga att klinker- och stengolv kräver golvvärme med högre effekt än trä- och laminatgolv. Det är styrningen med termostaten som avgör hur mycket el som förbrukas, och inte den installerade effekten. Att lägga golvvärme direkt på betonggolvet i en oisolerad källare är ingen bra idé.


Röret verkar nerfräst i spånskivan o går sedan upp i vägg, till kontrollpanel? Men sen måste ju elkabeln ha försörjning, ska det också vara nerfräst i golvet, intill väggen? Elektrisk golvvärme utan flytspackel?


Se också till att skydda trägolvet från underlagets.

De vanligaste golvvärmesystemen bygger på direktverkande el alternativt cirkulerande, uppvärmt vatten, så kallad vattenburen golvvärme. Många tror helt felaktigt att man kan lägga ledningarna själv och sedan få installationen kontrollerad av en elinstallatör. Installation av värmekabel eller värmefolie får endast göras av ett registrerat elinstallationsföretag. Kolla elföretaget (e-tjänst) . Och planerar du det så ska du definitivt överväga golvvärme , särskilt om du tänker lägga klinker.


Vattenbaserad golvvärme kräver förstås ett vattenbaserat värmesystem. Och det är ett bra sätt att ta tillvara på den värmekälla man har, både ekonomiskt och miljömässigt, oavsett om det är en . Eftersom trä och laminat inte sprider värmen lika bra som t. Tanken med AluMat och FolieKit är att dom skall vara så tunna som möjligt samt att dom är . Parkettgolv och golvvärme kombineras numera ofta och fungerar bra tillsammans. Både el - och vattenburen golvvärme kan användas under parkettgolvet. Golvvärme är idealiskt för trägolv.


Det är dock väldigt viktigt att följa både våra installationsanvisningar, samt instruktionerna och rekommendationerna från leverantören . Låga el - och magnetfält. I närheten av elektriska apparater, så som hushållsapparater och hemelektronik, kan elektriska och magnetiska fält bildas.

Det har spekulerats i att sådana fält kan orsaka hälsoproblem. Lägga elektrisk golvvärme själv. Att som privatperson lägga elektrisk golvvärme själv är inte tillåtet. Enligt Elsäkerhetsverket är det enbart en behörig elinstallatör som får lov att installera värmekabel och värmefolie på 230V. Det finns mycket att beakta när du skall lägga golvvärme.


Det är också väldigt vanligt att man installerar golvvärme i badrum och andra ytor där fukt förekommer som exempelvis i hallen. En vanlig fråga är om man ska lägga vattenburen golvvärme eller el - golvvärme och det finns inga enkla svar på det då. Kostnad elektrisk golvvärme.


Här får du bra tips när du ska lägga värmegolv och välja vattenburen golvvärme eller elektrisk golvvärme. Men du kan lägga värmeslingor även under trä- (men inte alla träslag) laminat- linoleum- eller plastgolv. Den vattenburna golvvärmen avger inge elektrisk strålning och har följaktligen heller inga magnetfält. Ska lägga elektrisk golvvärme i badrum och hall under klinker och i några andra rum under klickgolv.


Det gäller radhus från 70talet med betonggolv. Vilket system är att föredra? Termostat med display och pil upp för mer värme och pil ner för mindre.


CeraPro kombinerar T2Blå flexibilitet som lösförläggningskabel med T2Quicknet låga bygghöjd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения