onsdag 28 juni 2017

Luftvärmepump eller bergvärme

Kort sagt – det som har betydelse för din trygghet under- och lång tid efter köpet. Just borrningen gör också att bergvärme ofta är den dyraste typen av värmepump att installera. Samtidigt ger den som vi nämnt den högsta besparingen.


En bergvärmepump kan sänka dina värmekostnader med upp till procent, . Begrvärme eller luft-vatten - vilken ska jag välja?

Både bergvärme och luft- vattenvärme är bra uppvärmningsalternativ särskilt i södra och mellersta Sverige. Ett gott råd innan installation av värmepump är att kontrollera om ditt hus har eventuella värmeläckage och åtgärda dem innan installation av . För installation av luft-vattenvärme eller bergvärme krävs ett vattenburet distributionssystem, om ditt hus saknar detta kan luft- luftvärmepump vara ett alternativ. Husets geografiska och geologiska läge måste också vägas in. I valet mellan bergvärme och en luft-vattenvärmepump är klimatet och den . Här är fördelarna och nackdelarna mellan dessa två populära värmepumpar, läs, lär och gör rätt val för just dina behov och din budget.


Kommentera gärna artikeln (längst ned) med frågor eller tips när du läst . Så fungerar en luft-vattenvärmepumpEn luft-vattenvärmepump tar värme från utomhusluften och skickar sedan ut den till radiatorsystemet eller golvvärmen i ditt hem, den värmer även upp.

Om en värmepump har ett COP-värde på så betyder det alltså att för varje kW el den förbrukar så ger den dig 9kW i värme. Det som kostar energi i en värmepump är att flytta värmen från kalla sidan till varma sidan. Ett exempel med -grader C ute. De skiljer sig i både pris och prestanda och det kan vara svårt att veta vilket som är det bästa alternativet för just ditt hus. Det kanske mest rättvisa sättet att jämföra t. Alltså skillnaden i kostnaden för samma mängd energi från olika källor.


Jag och min fru har som sagt precis köpt ett hus i Uddevalla norr om Göteborg. Sedan tillkommer garage, förråd samt tvättstuga i fristående byggnad som värms upp av ett . Jag undrar om man kan ha både och samt om det gör någon nytta eller om det inte spelar nån roll. Värmepump , köpguide, tester, fakta och viktiga råd om bergvärme och jordvärme. Här är fem fördelar med värmepump , måsteläsning om du är intresserad av att få ned dina räkningar för värme i huset.


Vi behöver inte hymla med att den kanske viktigaste faktorn för den som skaffar värmepump är den ekonomiska aspekten. Du sparar helt enkelt pengar med hjälp av en värmepump. Den stora fördelen med en luft vatten värmepump är att det är en billig investering som snabbt betalar sig i form av minskade elkostnader.


Priset för uppvämningen kan halveras i ett enda slag. För många är också en luft- vattenvärmepump ett enklare alternativ än bergvärme till exempel, eftersom ingreppen på omgivningen .

I sjön eller nere i marken är temperaturen relativt stabil året runt och ligger på mellan – grader. Bergvärme -, jordvärme- och sjövärmepumpar kan täcka in ditt energibehov vad gäller värme och varmvatten även vid mycket låga utetemperaturer. Vid eventuell installation så är denna typ av värmepump i . Värmen hämtas upp ur borrhålet via en köldbärarvätska som pumpas runt i en kollektorslang som sänkts ner i hålet.


En vanlig myt om bergvärme är att . Genom kompressorteknik utvinner man . Gratis offerttjänst för värmepump - luft-luft, luft-vatten, frånluft eller bergvärme ? Berätta om dina behov av så ser vi till att du får de bästa erbjudanden just nu! Principen i båda fallen är att energi hämtas från berglagret. Vi reder ut skillnaden mellan bergvärmepump, luft- luftvärmepump , luft- vattenvärmepump eller frånluftsvärmepump.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения