onsdag 28 juni 2017

Överluftsdon dörr

Själva dörren till badrummet är lufttät- dvs, det finns ingen naturlig luftpassage från övriga huset den vägen. Ljudisolera dörrar , hur gör man med ventilation? Placering av överluftsdon ? ORTOa är ett ljuddämpande överluftsdon anpassat för placering i regelvägg som levereras parvis.


Anpassade för montage ovanför dörr.

Vit Teknisk information Bredd (mm): 2Höjd (mm): Färg: Vit Material: ABS plast. ALG Linjärt galler för till- eller frånluft, vägg- eller takmontage. CTK Ljuddämpade överluftsdon för stora luftflöden. CTM Ljuddämpade överluftsdon för stora luftflöden.


LTA Lätt skärmande överluftsdon för vägg- eller dörrmontage. Om ett överluftsdon är tillräckligt bra ljuddämpande eller ej avgörs genom att man räknar in reduktionstalet för vägg inklusive överluftsdon. Observera att även eventuell dörr , som brukar vara den svagaste länken, skall räknas med. Ett snabbvalsalternativ är att välja ett överluftsdon med ett RW-värde som är dB högre än .

LJUDDÄMPNING OCH ÖVERLUFTSDON. Angivna R´w värden gäller för montage i en . Dubbelsidigt, vit, plast, 4x mm. SKA används för luftöverföring mellan rum när ljuddämpning av öppning för luftflödet är nödvändigt. SKA monteras oftast i väggen ovanför en dörr SKA är ett överluftsdon avsett för väggmontage. Donet används för att överföra luft mellan rum.


Dessutom dämpar SKA ljudöverföringen mellan rum. Rätt till ändringar förbehålles. SKanvänds för luftöverföring mellan rum när ljuddämpning av öppning för luftflödet är nödvändig. SKmonteras oftast i väggen ovanför en dörr. Här finner ni Ljuddämpande Överluftdon för installation i vägg ovan dörr för att luften ska kunna passera då dörrarna är stängda.


Ljuddämpande överluftsdon väljs som en tumregel med dB bättre reduktionstal än kravet på dörr i samma vägg. Genom att ha ett överluftsdon på sovrumsdörren möjliggör man för den friska luften att komma in till övriga rum i lägenheten även när dörren är stängd. Utan överluftsdonet skulle luften ta andra vägar till badrummet och köket, till exempel genom brevinkastet på lägenhetsdörren vilket skulle innebära att man får in korridorluft . Generellt gäller att resulterande ljudklass för väggar med dörr , fönster, överdon eller andra delelement bestäms genom beräkning av väggens och delelementets ljudklass, samt av den totala väggytan.


Rw värdet erhålles genom viktning av de erhållna reduktionsvärden man får vid en uppmätning av . Besök en utav våra lågprisbyggmarknader – Alltid äkta lågpris.

Här kombineras höga ljudkrav med elegant design. Portalen målas eller faneras enligt önskemål och dörrbladen kan vara täta eller ha glasurtag. Portalen kan även utföras som pardörr, användas för utåtgående dörrar samt monteras med sido- eller överluftsdon. Kombineras med såväl våra täta systemväggar som med. Donen består av två galler som placeras på var sin sida om en spaltöppning eller hålrad.


Består av två plana galler, 3x mm. Det står krav på vägg och krav på dörr , men det finns ju mer. Om det finns möjlighet så är naturligtvis det bästa att ha överluft till klädkammare kopplad till rummet, men annars bör donet ha lika god . KIP är ett rektangulärt överluftsdon avsett för väggmontage.


KIO är ett överluftsgaller avsett för montage i dörr … Produkten tillhör följande kategorier Luftdon, Överluftsdon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения