onsdag 14 juni 2017

Ventilationssystem ftx

Det mest kompletta ventilationssystemet kallas balanserad ventilation , ett FTX - system. Det är ett fläktstyrt till- och frånluftssystem med värmeåtervinning. FTX står för: F=Frånluft, T=Tilluft, X=värmeväXling är ett värmeåtervinnings system. Med ett FTX system tas värmeenergin i den förbrukade ventilationsluften tillvara istället för att gå direkt ut i det fria.


Energi sparas samtidigt som inomhusklimatet blir bättre.

Luftbutiken säljer endast FTX aggregat med . Fördelar med FTX - ventilation är bland annat en mycket god värmeekonomi. Läs om fördelar med FTX -system och mer om från- och tilluftssystem med värmeväxlare. Information om FTX - ventilation , hur det minskar koldioxidutsläpp och minskar energianvändandet samt andra tips och råd om FTX - ventilation. Funderar du på att installera FTX - ventilation i huset?


Vi visar ett exempel på vad det kan kosta och diskuterar vad som styr priset upp eller ner. Vilket ventilationssystem bör man välja i ett nybyggt hus? Här jämför vi två vanliga alternativ: FX- ventilation och FTX - ventilation.

I Boverkets byggregler ingår specifika krav på bland annat luftkvalitet, luftflöde, fuktsäkerhet och energiprestanda i en byggnad. För att uppfylla dessa krav är det idag nödvändigt. Den som ämnar sätta in ett mekaniskt ventilationssystem i huset kan välja ett så kallat FTX -system. Systemet är effektivt, inte bara vad gäller uppvärmning. Det ger också behagligt varm tilluft som är renad från partiklar och pollen.


I en villa krävs ett bra system för ventilation. Vårt FTX system finns komplett med aggregat till bra pris och hög kvalitet. Beställ ditt FTX system här! Om FTX- ventilation FTX är en ventilationsteknik som kan återvinna stora mängder av din husvärme.


Ekonomi och komfort är två av fördelarna men det finns fler. Vi hjälper er att installera och underhålla ventilationssystem med bland annat FTX - ventilation för både hem och arbetsplatser i Skåne. I huset finns också ett mekaniskt ventilationssystem av typ FTX.


Aggregatet tar frånluft från badrum, kök och tvättstuga och denna luft förvärmer inkommande luft utifrån och tilluften blåses ut i ventiler i taket i vardagsrum och sovrum. Förkortningen FTX står för från- och tilluftssystem med värmeväxlare. Energibesparingen är beräknad jämfört med hus som har frånluftsventilation.


Syftet med denna pocket är att kortfattat beskriva fördelarna med FTX - ventilation , för dig som funderar på vilken ventilation som passar då du bygger nytt, att installera en ny anläggning i ett befintligt hus, eller modernisera en existerande ventilationsanläggning.

Det finns tre typer av ventilationssystem. Vårt val föll på FTX - ventilation , som har fläktstyrd frånluft (F), fläktstyrd tilluft (T) och mekanisk värmeväxlare (X) som återvinner energi ur frånluften. Utan värmeväxlaren skulle en stor . F står för frånluft, T står för tilluft och X för värmeväxling.


Ett FTX -system är ett ventilationssystem som tar tillvara på värmen i den utgående, förbrukade, ventilationsluften. Värmeåtervinningen gör att den kalla inkommande luften värms upp i aggregatet (värmeväxlaren) och sedan tillförs rummen i . Kontorslokaler och många nya flerbostadhus har idag ventilationssystem med både från- och tilluft och värmeåtervinning, så kallat FTX , som garanterar en god inomhusmiljö. Nya lösningar gör det billigare och enklare att installera FTX även i befintliga bostäder. I kontorslokaler är FTX -system i dag i det . Anlita en skicklig entreprenadfirma: få säker och snabb installation av ventilation och anläggningar.


Kontakta mig för en FTX ventilation hos er.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения