tisdag 27 juni 2017

Vitmögel krypgrund

Har ett enplanshus med utomhusventilerad krypgrund byggt 2001. På undersidan av blindbottenskivorna har det bildats ett tunnt vitt puder som lätt. Vitt pulver i krypgrund ? Mögel borttvättat i krypgrund ,dolt fel? Bilder på äldre krypgrund med mögel - ljungby fuktkontroll www. Angrepp av mögel , vitmögel finns.


Samtidigt kan mögel i jorden och död växtlighet utanför utrymmet sprida både sporer och elak lukt in genom ev. Att utföra mögelsanering i husets krypgrund ställer krav på att man först och främst skyddar sig själv mot både mögel och den eventuella saneringsvätska som ska användas. Kunskap måste även finnas gällande hur ett mögelangrepp på bästa sätt tas om hand. Denna sida är ämnad att relativt ingående förklara. Om vitmögel trivs i din krypgrund eller på din vin vittnar det om att fuktnivåerna är höga.


Hittar du bara vitmögel , är skadliga mögelsorter inte långt borta. Dessutom kan det vara så att det är vitmögel som syns, men att skadliga sorter faktiskt redan har påbörjat ett angrepp. Om du hittar vitmögel i ett utrymme . Det kan kosta att åtgärda en krypgrund som har problem med fukt. Bilden nedan visar ett skräckexempel på en krypgrund där husets fribärande bjälklag av trä angripits kraftigt av mögel och röta. Renovering av en krypgrund vid fuktproblem.


En renovering av en krypgrund syftar till att ta bort fuktproblemet . Om det finns mycket fukt i krypgrunden är mögel och röta inte långt borta. Därför är det viktigt att vidta åtgärder om fukt upptäcks i krypgrunden, innan möglet kommer. Det kan också vara bra att mäta fukt i krypgrunden, i och med att höga fuktnivåer inte är något som syns med blotta ögat. En mögelsanering kan göras i både krypgrund och vind.


Sanering är ofta nödvändig när skador i utrymmet gått så långt att det är synligt mögel eller lukt. Behov av en mögelsanering uppkommer ofta efter för mycket fukt genom fuktskada eller inträngande fukt från uteluft. Avfuktare för krypgrund och vind framtagna för att skydda huset från faror som fukt, lukt, mögel och radon.


Läs om TrygghetsVaktens intelligenta krypgrundsavfuktare och vindsavfuktare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения