onsdag 21 juni 2017

Spiskåpa vedspis

Om man installerar en vedspis och vill ha en kåpa så går det att köpa färdiga kåpor hos diverse tillverkare. Kostar en slant ca 1000kr. Men det finns ett billigare och framför allt ett roligare sätt.


Börja med att bestämma hur stor kåpan ska vara, klipp gärna ut kåpan i wellpapp eller liknande för att se om . Vi är i Färna och skall installera en gammal bergslagskamin och en renoverad vedspis och samtidigt försöka få till att allt ser riktigt gammalt ut.

Ett önskemål var att få en spiskåpa som ser ut som en murad kåpa fast den inte skall vara det. Den skall ha en enhet som står över en elektrisk spis och samtidigt kunna ta os från . Cottagekåporna är en modern variant av den gammaldags stackhyllskåpan som fanns i det traditionella lantköket. Vi har formgivit och utvecklat denna serie för att tillfredsställa alla tänkbara möjligheter i dagens kök.


Vedspisar håller den svenska kökstraditionen vid liv. Spiscenter Interiör erbjuder försäljning och komplett installation av vedspisar, spiskåpor samt bakugnar. Vi renoverar även din gamla vedspis.

Hur är reglerna i Sverige? Vilket säkerhetsavstånd bör man ha till en fläktkåpa över vedspis (vi tänkte ha elspis och en liten vedspis ). Mookåpan är robust men ändå lätt, tack vare en unik komposit-blandning. Spiskåpor - Mookåpan mookapan. Den är enkel att montera och finns i flera olika utföranden anpassade för montering i hörn, mot hörn eller på rak vägg.


Våra fläktkåpor för vedspisar beställs efter den takhöjd . Jag undrar om bestämmelser kring vedspis i kök. Upp mot taket, vad krävs där ? De står långt ifrån spisen, 3–meter respektive meter. Svar: Jag förutsätter att det är en vanlig vedeldad köksspis . Den renoverade vedspisen hörde till huset. Nu skulle den få en passande inramning med fundament… … och spiskåpa.


Spisar av både äldre och nyare modell! Det slutgiltiga resultatet. En vedspis som hörde till huset från förra sekelskiftet har renoverats och fått en ny passande inramning tillsammans med . Eller smälter den, eller brinner upp?

Sådana där kupor i metall, funkar dom till vedspis ? Vi hittade den gamla vedspisen i ladan när vi flyttade in. I hallen där den hade suttit såg det ut ungefär som på den första bilden nedanför. Utrymmet hade använts till oljepannan. En värmekälla mot en annan…antar jag?


Men för oss var det självklart att återställa ursprungsvarianten. Min önskan är att kunna sätta en köksfläkt med utsug i, gärna under en passande spiskåpa. Jag har möjlgihet att sätta en sugande fläkt på vinden, så att jag har möjlighet att bara ha ett utsug i kåpan. Dagens kåpa fyller ingen funktion, det mesta av rök och matos går ut i rummet.


Birgitta Persson hat diesen Pin entdeckt. Entdecke (und sammle) deine eigenen Pins bei Pinterest. This Pin was discovered by Natalia V. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest.


VÅR SEKELSKIFTESDRÖBygga en vedspis kåpa. Näst i tur att bygga står en glasveranda på kvadratmeter med spröjsade fönster och plats för både matbord och hall. Här kommer det att finnas rum för hela släkten. Samtidigt renoverar vi köket och bygger upp en gammaldags spis med spiskåpa , vedspis och en öppen spis. Köket kommer att bli platsbyggt med köksö, . Ett underbart gammalt lantkök.


Vedspis med varmvattenberedaren i koppar bredvid. En riktig bakugn och dessutom en öppen eldhärd. Skåpet vid sidan av går inte av för hackor det heller. Viking no (Smalspis) : Nacka Byggnadsvård AB.


Fin vedspis med murad spiskupa i direkt anslutning till den gedigna köksinredningen från Ballingslöv. Kökslucka i modellen Meny. Choosing some Metro tiles for my Kitchen today.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения