tisdag 13 juni 2017

Montera friskluftsventil

Avfuktningsteknik Stockholm AB arbetar med avfuktning, mögelsanering. För att få bättre ventilation krävs mer luft. Här visar vi hur du själv kan montera en ny tilluftsventil genom ytterväggen.


Ventilationstypen i din bostad styr valet av ventilationslösning. Fresh hjälper dig hitta rätt! Bilagan är tänkt att användas som information till fastighetsägare som själva ska montera ljuddämpande friskluftventiler tillhandahållna av Trafikverket.

Undvik håltagning i reglar och i närheten av el- och . I överkant på fönsterbågen kan man montera in en speciell öppningsbar ventil. Den ser till att frisk luft kommer in via fönstret och hjälper inte bara till med ventilationen i rummet utan gör också att fönstren inte immar igen. Markera på fönsterbågen genom att rita av formen på den oftast avlånga ventilen. Dags att installera en friskluftsventil , men i detta fallet i en stenvägg som är ungefär 400mm tjock.


Jag har aldrig borrat i en stenvägg, så. Friskluftsventil i sovrummet - gör det nån nytta? Tilluftsventil till isolerad garagevägg, hur? Med rätt verktyg är det sällan några problem.

Bra ventilation förebygger problemDet är viktigt att anpassa sin fastighets ventilation utifrån luftfuktighet och system som infravärme samt byggnadens naturliga . Komplett montage av ventil , rör och ytterväggsgaller. Steg 1: Kapa rören för att anpassa till väggtjockleken. Steg 2: Montera rören genom väggen och används fästöronen för att fästa röret med två skruvar.


Steg 3: Montera därefter ytterväggsgaller med förlängsningsrör som skjuts in utifrån mot. Vår populära och energisnåla friskluftsventil passar till alla ventilationslösningar. Detta ger rätt ventilation året runt och sparar energi genom att inte överventilera.


Ingen el-installation gör ventilen enkel att montera och passar i alla typer av rum. Ventilerna placeras lämpligast över elementen och bör vara försedda med pollenfilter. Om du vintertid har besvär med kallras i huset kan du använda termostatstyrda väggventiler som . Luktar det lite unket i källaren?


Tycker du att luften där nere är tung och kvav? Borra då hål i väggen och sätt in en ventil så att källaren fylls av frisk luft. Sätt tillbaka filtret i koppen och montera tillbaka det i ventilen. I samband med filterunderhåll bör kanalen inspekteras.


Rengöres enklast med dammsu- gare och en lämplig borste. Inspektion av ventil , kanal och filter ska alltid göras vid speciella väderförhållanden. Kontrollera att ventilen är rätt monterad enligt fabrikantens anvisning.

Har ventilerna blivit tilltäppta av smuts? Gör rent gallret på̊ utsidan, väggenomföringen och insidans ventil. Om det kommer in smuts genom uteluftsventilen . Väggventil för väggmontage, för kontinuerlig ventilation av bostäder.


Luftmängden regleras med frontenn. Ventilen har en kraftig kondensisolering och filter. Levereras med genomföring och galler. Kom till en av våra lågprisbyggmarknader - Alltid äkta lågpris.


Hygienisk och enkel att . Det är helt enkelt en ventil som monteras i väggen mellan ett rum inomhus samt utsidan av huset. En friskluftventil är enkel att installera och montera och kan vara en smidig lösning på problemet om man inte vill installera luftkonditionering eller liknande i sin bostad .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения