fredag 16 juni 2017

Turner vridplatta

Vridplatta med uppresningsstöd Etac Turner. Vårdaren kan arbeta ergonomiskt samtidigt som brukaren. Säkra förflyttningar som är skonsamma mot vårdarens rygg. Vikten av säkra förflyttningar.


Människor som är i behov av hjälp känner sig ofta osäkra i förflyttningssituationer och vårdaren utsätts för olika påfrestningar vid en förflyttning. Risken för olyckor och osäkerhet från både .

Nu kommer en ny generation av vridplatta från Etac – Turner PRO. Hjälpmedel som hjälper någon att vända sig genom en roterande platta att stå på. Stor bromsplatta med halksäkra färgmarkeringar.


Infästningen för uppresningsstegen är också ny och ger hela konstruktionen ännu bättre stabilitet. Enkel att transportera, förvara och hålla ren. Den starka men lätta vridplattan gör det enklare att rotera.


Kan vridas i 360grader och rör di. Turner Pro används för att förflytta brukaren som kan stå men behöver ha stöd av handtag.

Används vid förflyttning mellan ex. Leverantör: Etac Status: Utgått hos leverantör. Det krävs att brukaren har stabilitet i benen och kan stå upp med stöd. Rullstolar med variationsmöjlighet av sittställning. Andra hjälpmedel för specifika individuella behov.


Omdisponering av grundutrustning. När medicintekniska produkter. Instruerar personal att guida uppsittning till sängkant via principer för förflyttningsteknik (naturligt rörelsemönster). Förskriver och provar ut rullstol Cross.


Drivaggregat, Drivaggregat till rullstolar. Drivhjul med motor till rullstolar. Liggvagnar och paraplyvagnar, Höj- och sänkbar vagn, Tumlevagn och liknande.


Person som kan stå men inte själv flytta sina föt- ter. Att brukare med vårda- res hjälp får en säker och samtidigt så aktiv för- flyttning som möjligt. Utprovas i den situation där hjälpmedlet ska användas tillsammans med vårdare.


OneWayslide Maxi 45x1öppen med dragband. Tillverkare, Etac Sverige AB.

Arbetstekniska hjälpmedel bekostas av respektive verksamhet, ej av den enskilde vårdtagaren. Turner är en vridplatta med stödhandtag som underlättar förflyttning mellan två olika sittpositioner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения