onsdag 28 juni 2017

Fjärrvärme göteborgs energi

Fjärrvärme som uppvärmning. Det är inte lätt att veta vilket uppvärmningsalternativ som är det mest optimala då det är många faktorer som påverkar den totala upplevelsen. Nedan har du några verktyg samt information som vi hoppas hjälper dig om du har funderingar och frågor kring fjärrvärme.


Har du synpunkter är du . Drift och underhåll för dig som har fjärrvärme.

Klicka här för att öppna en broschyr med all info om din fjärrvärmecentral att läsa digitalt eller skriva ut. En sida som går igenom för- och nackdelar med fjärrvärme. Avsluta ditt fjärrvärmeavtal.


Anmälan om att flytta ut är detsamma som att avsluta ditt avtal. Vi kan inte avsluta avtal bakåt i tiden. Glöm inte att teckna nytt avtal för din nya adress. Fyll i formuläret så fullständigt som möjligt.


Flyttar du in utan att teckna nytt avtal har vi ingen kund registrerad på anläggningen.

För att tillgodose Göteborg med värme har vi ett väl förgrenat fjärrvärmenät som matar ut energi från olika värmekällor. Genom fjärrvärmesystemet tar vi vara på en stor del av den energi som annars skulle försvinna ut i luften och havet. Mycket av fjärrvärmen kommer från värmeförluster från andra verksamheter, . Tekniska bestämmelser för fjärrvärme. Dessa bestämmelser och anvisningar tillämpas vid projektering, upphandling och installation av fjärrvärmecentraler.


Anvisningarna har anpassats till de lokala förutsättningar som . Vid projektering, upphandling och installation av fjärrvärmecentraler används tekniska bestämmelser. Göteborg Energi förser procent av flerbostadhusen i Göteborg med värme. Med hjälp av kalkylen nedan kan du räkna ut din ungefärliga fjärrvärmekostnad per år eller se vad du kan tjäna på att byta fjärrvärmeavtal (när du byter avtal behåller du befintlig anläggning). Beräkningarna grundar sig på ett väderleksmässigt normalår och att du förbrukar ungefär lika mycket fjärrvärme varje år. Tillval för att din fjärrvärme så att den blir ännu mer bekymmersfri och miljöanpassad.


Specifika utsläpp för fjärrvärme och kyla ges i följande tabell. Hos oss kan du välja mellan tre olika fjärrvärmeavtal. Vilket avtal som är förmånligast för dig beror på hur mycket värme ditt hus behöver och vilken insats du har möjlighet att betala. Genom att lägga mer pengar som insats får du ett lägre energipris. Debatt Klimathotet påverkar oss alla och vi måste alla ta ansvar.


Det motsvarar årsutsläppen från en fjärdedel av alla bilar i Göteborg.

Ett modigt beslut vi är stolta över, skriver Elisabeth Undén (MP) med fler från Göteborg . Naturskyddsföreningen lyfter frågan om fossilfri fjärrvärme i Göteborg. Det finns ingen fråga jag jobbar hårdare med än klimatfrågan och där är fossilfrihet. Vi finns online måndag-fredag och besvarar dina frågor under våra.


Jag har länge tyckt att deras fjärrvärme har marknadsförts lite väl hårt som en hållbar lösning, när den baseras till största del på fossilgas, oljeindustrins fortlevnad och dålig återvinning. I den pågående kampanjen sträcker sig .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения