måndag 7 december 2015

Symtom på mögelallergi

Den som har mögelallergi är överkänslig mot de sporer och mykotoxiner - gifter - som möglet ger ifrån sig. Eftersom sporerna är luftburna får vi framförallt i oss dem genom inandningsluften, vilket leder till besvär i luftvägarna. Många av de symtom som förekommer vid mögelallergi är vanliga även vid andra allergier och.


Förekomst av fukt och mögel inomhus är en etablerad orsak till inomhusmiljörelaterade symtom , ibland så besvärande att den drabbade söker vård. Det är generellt känt och av ingående forskning framkommet att mögel för med sig hälsoeffekter och symptom hos oss då vi vistas i miljöer där möglet fått fäste eller där tillräckligt mycket luftburna sporer finns. Mögelforskningen gör hela tiden avsevärda framsteg, men med den nya kunskapsbilden berättas också att ämnet.

De som påverkas av mögel och dålig inomhusluft får ofta svåra ekonomiska problem. Om luften på arbetsplatsen är dålig kan de inte fortsätta jobba och förlorar inkomst. Man kan också få psykiska problem till följd av ständiga symptom. Om man får sjukdomssymptom av dåliga inomhusluft borde man vara.


Mögelsymptom lider du förmodligen av om ditt hem är angripet av mögel. Svartmögel orsakar allvarliga symptom och hälsoproblem såsom psykisk försämring, andningsproblem, skador på inre organ och även dödsfall. En överkänslighet i luftvägarna på grund av mögel kan kvarstå en längre tid efter det att exponeringen upphört. Allergi mot mögel är ovanligt, men när allergin en .

Mögelallergidiagnosen bygger på att symtomen hänger samman med exponering för mögel och därtill att allergiantikroppar mot mögel kan påvisas. Du skriver inget om varför du misstänker mögelexponering i huset, så jag har svårt att bedöma den delen. För att ta reda på om en person har allergiantikroppar mot mögel kan . Jag undrar om någon kan berätta vilka symptom man får av att bo i ett mögelhus? Vi hyr ett äldre hus sedan två månader tillbaka och har varit förkylda i stort sett hela tiden.


Visserligen går det mycket flunssor just nu, men vi tycker ändå det är konstigt. Om du misstänker förekomst av svartmögel i din omgivning, var uppmärksam på tecken och symtom på allergi i dig själv och din familj. Mögel orsakas av mögel växer på tyger. Och mögel exponering kan påverka människor på olika sätt och det finns inget sätt att mäta mängden av mögel som kan orsaka . Enligt Jay Portnoy, M av barns Mercy Hospital Kansas City, det finns flera olika stammar av mögel som orsakar svart mögel att växa och är farliga för en persons hälsa. Dessa stammar inkluderar . Diverse allmänna symptom.


Det finns även forskningsrön som tyder på att mögel kan orsaka värre problem än de som nämnts ovan, exempelvis neurologiska skador, reproduktionsstörningar och cancer. Om möglet luktar blir det ofta en unken och jordig lukt. Vissa människor får symtom av möglet medan andra inte känner något alls.


Det är också väldigt ovanligt att någon bara är allergisk mot mögel. Drabbade personer lider oftast av andra allergiska besvär som förvärras när de kommer i kontakt med mögel. De flesta får symtom från ögon och luftvägar, men blir också mer känsliga för infektioner.

Men i nuläget kan forskarna inte ge . Människor som utsätts för mögel och bakterier i sin arbetsmiljö kan få många olika hälsobesvär. På en drabbad arbetsplats kan det finnas de som blir mycket sjuka, samtidigt som andra kanske inte får några symptom alls. Orsaken kan vara att människor är olika känsliga och kanske exponeras olika beroende på vilka . Vanliga symtom vid mögelallergi är t. Sjuka hus syndromet (SBS) är olika icke- specifika symtom som uppkommer i speciella byggnader och kan ha samband med inomhusmiljöfaktorer. SBS- symtom som studerats är ögon, näsa, hals, hud samt huvudvärk och . Beräkningar visar att tusentals personer med astma kan ha symtom som påverkas av fukt och mögel i bostaden.


Den praktiska slutsatsen av dessa resultat är att fukt- och mögelskador i byggnader måste åtgärdas. Idag saknas underlag om hur stor hälsopåverkan andra faktorer än fukt och mögel har i inomhusmiljön. Människor kan vara allergisk mot omfatta livsmedel, djur ilska, dammkvalster och pollen. En mindre känd allergi är mögel allergi.


Om mögel allergi är förvånansvärt lite har sagts och.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения