torsdag 17 december 2015

Motverka torr luft inomhus

När det är som allra kallast brukar det bli väldigt torrt inomhus. Samma luft som värms upp till . Vi tillbringar upp till procent av all tid inomhus , men den luften innehåller mängder av föroreningar. Det finns sätt att förbättra den, men en luftrenare är inte bästa lösningen.


Varm luft upplevs oftast som sämre än den är, medan dålig luft oftast upplevs som torr.

Under den kalla säsongen kan luften inomhus kännas torr på grund av att luften utomhus innehåller mindre mängd vattenånga. Så här kan du själv lösa problemet! I december umgås vi mycket inomhus och det är därför en god idé att fundera över sitt inomhusklimat. Vi ger tio tips på hur du kan må bra inomhus i jul. Ett tillfälligt knep är annars att sätta in växter som tillför fukt i luften, så satsa på några extra julblommor i år om du har för torr luft.


För att förstå varför måste man veta att varm luft kan behålla mycket mer fuktighet än kall luft. När kall utomhusluft värms upp ökar luftens förmåga att behålla .

Höst, vinter och vår har vi så torr luft i sovrummet att jag hostar mig igenom varje natt. Hur torr luft får det vara i en lägenhet? Vår hygrometer visar bara streck,. Detta driver mig snart till vansinne.


Jag tycker också att det är trevligt med torr luft i en källare, men det får ju finnas gränser. Min slutsats är att Rh inomhus vintertid är ren bullskit. Det är inte alltid trevligt att. Hur påverkar jag ventilation och inomhusklimat? Vid temperaturer över grader C ökar klagomålen på torr och skämd luft.


Välbefinnandet och den intellektuella prestationsförmågan avtar. Värmeregleringen av rummet ska ske genom rätt inställda termostater på . Men på vintern eldar vi gärna på lite extra hemma, med element och värmepannor. Det gör inomhusluften torrare och kan orsaka besvär hos en del människor, men även för många av våra krukväxter, som trivs bättre när . Att dricka vatten under natten kan hjälpa vid svår hosta men den relativa luftfuktigheten måste förmodligen höjas för att slippa hostan helt. Går hostan inte över eller är så svår att .

Har du problem med torr luft inomhus eller hemma? Här ger vi dig de bästa tipsen och tricksen för att öka luftfuktigheten och motverka torr luft inomhus ! Ju mer frisk luft det finns inomhus , desto mindre är risken att du får i dig dessa skadliga ämnen, säger Magnus Everitt, teknisk expert på Svensk Ventilation. Var medveten om att luften ute. Främsta orsaken till att den upplevs som torr är, som påpekat, att temperaturen är för hög. Vi har torr luft i vårt hus på vintern.


Har ni någon anläggning som kan användas för att öka luftfuktigheten inomhus ? Svar: Jag avråder bestämt från befuktning! Vi slutbrukare börjar märka av för torr. Off Topic: Jag har börjat misstänka att jag har väldigt torr och dålig luft i min lägenhet pga mycket elektronik, lite växter, och ofta lite för mycket. Lider du dessutom av astma eller allergier är en bra luftkvalitet inomhus särskilt viktig, och enligt experter inom området kan en luftfuktare vara ett mycket effektivt redskap för att övervinna andningsproblem och torra slemhinnor, orsakade av just torr luft. Här nedan hittar du en genomgång av några av de . När du vistas i torr luft ångar fukten ut ur dina porer, vilket leder till att du i första hand blir yttorr, det vill säga din hudtyp kan fortfarande vara kombinera . Funderar du på om du har torr luft inomhus på din arbetsplats?


Torr luft påverkar slemhinnor i näsan och luftvägarna vilket är extra besvärligt om man har astma eller andra luftvägsproblem i grunden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения