onsdag 9 december 2015

Torkskåp med avfuktare

Avfuktare jämfört med torkskåp. Denna sidan är en del i vår energirådgivning och handlar om vilket som är billigast i drift då man jämför avfuktare mot torkskåp. För brukaren är det viktigt att så snabbt som möjligt avfukta tvätten.


Det en lägenhetsinnehavare kanske inte tänker på är energiåtgången, vilket husägaren idag . Du kan torka allt från sportkläder till ömtåliga textilier i Electrolux torkskåp. Välj mellan torkskåp med kondensor eller värmepump.

Värmepumps teknik och stor kabinett. Nu finns det torkskåp som är 45- procent effektivare än andra. Det betyder att Sveriges förskolor och fritids tillsammans kan spara mellan och miljoner kronor på elräkningar om de väljer torkskåp med avfuktare eller värmepump. Energimyndigheten har testat torkskåp, ett med avfuktare och ett med . En avfuktare i garderoben.


Så kan svenska Knycers energisnåla torkskåp enkelt beskrivas. Nu siktar företaget på villamarknaden. Jag ska iordningställa en tvättstuga i källaren.


Frågan är om jag ska behålla torkskåpet och flytta in det i tvättstugan, eller om jag ska satsa på väggmonterade torkställningar och avfuktare i stället.

Jag har hört att det kan vara mer effektivt att skaffa en avfuktare för att få en mer effektiv torkning i hela tvättstugan. Ställer det krav på ventilation? Antifukt arbetar med avfuktning till torkrum, torkskåp , inomhuspooler, speciallösningar m. Vi säljer, servar och monterar avfuktare i Göteborg. TS 120A möter dagens högt ställda krav för energi besparing samt effektivitet.


Luften cirkuleras i torksåpet och torkar tvätten genom kondesering via kylsystemet. Hej, jag är tvättbjörnen Nimo. I ett torkskåp går det att torka plaggen över natten, med dörren på glänt och med värmen avstängd. Om du är rädd om dina kläder är torkskåpet det.


Helt ny aldrig använd Knycer DS3C torkskåp med avfuktare , som att torka kläderna i sommarvinden. Mycket mer energisnål , mindre än hälften mot konventionella torkskåp. Miljontals kronor att tjäna på torkskåp med ny teknik.


Praktiskt för dagis , fritids och stora fam. Tillsammans kan Sveriges förskolor och fritids spara till miljoner kronor per år på elräkningar genom att välja torkskåp med avfuktare eller . Anpassad för placering i tvättstugor Låg ljudnivå Låg energiåtgång Miljövänliga engångsfilter Snabb torktid Dörrarna är ej låsbara. Timerlåda med hygrostat anpassar driften efter torkbehovet, vilket ger energibesparande avfuktning Regleras efter relativ luftfuktighet. Kondenstorktumlare utan värmepump.


Detta genom att välja torkskåp med avfuktare eller värmepump i stället för dem med frånluft. Torktumlare med värmepump.

Det finns huvudsakligen två olika torkmetoder. Traditionella torkskåp torkar genom att tillföra värme. Ett annat, mer energisnålt sätt är genom avfuktning , så kallade kondenstorkskåp.


Vi har inte använt den på ca år , hänger tvätten och det går alldeles utmärkt. Frågan är, ska vi köpa ett torkskåp att hänga i och för att kunna ha möjligheten att torka snabbare OM behovet finns. Eller ska vi bara fixa en väggfast torkställning?


Familjen består av barn, år ,år och 6 . Med betydligt mindre strömförbrukning än både torkskåp och tork.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения