tisdag 8 december 2015

Montera braskamin

Avståndet varierar nämligen med väggmaterial och braskamin. När det gäller avståndet till brännbart material, exempelvis en trävägg, så är grundregeln att avståendet måste vara minst 5mm. Placeras kaminen vid ett trångt utrymme så kan man montera en skyddsplåt eller något annat material som inte är brännbart på . Efter det att din braskamin levererats hem till dig bör du kontrollera leveransen, och nogrant läsa igenom vår installationsanvisning, innan du börjar montera din braskamin.


Det är inte svårt att montera en braskamin från Contura, men det är viktigt att du är noggrann och följer de mått och anvisningar som följer med den . Följ med vårt arbetslag till en villa där vi installerar kamin och skorsten.

Vi får vara med från början då kaminen. Vi installerar både kamin och skorsten åt våra kunder. De flesta av våra kunder vill ha hjälp med just detta och även med övriga delar som bygganmälan etc. Det följer oftast med monteringsanvisning när man köper sin kamin , och det enda man behöver ta hjälp med är en provtryckning när allt är installerat och klart.


Här beskrivs de moment som ingår vid en normal braskamininstallation där man saknar en befintlig rökgång och även måste montera en ny skorsten . Vår skorsten installerar du på din kamin utan att behöva en befintlig murstock i hemmet. Den levereras i en färdig byggsats med utförlig beskrivning. Under sommarmånaderna när det är varmt ute, ljust länge och du kanske har lite fritid över, är det rätt tidpunkt att montera in en braskamin och skorsten.


Jobbet kan du göra själv om du är lite händig.

Glöm bara inte att du måste göra en bygganmälan till kommunen innan du påbörjar arbetet. Kalkylen utgår från en installation av en rak skorsten. Prisuppgiften är ungefärlig. För att vi ska kunna lämna en slutgiltig offert behöver vi göra ett . Vad kostar det att installera kamin totalt inkl kamin skorsten och installation?


Låt säga att kaminen kostar 15. Använd gärna vår mall för kontrollplan! En annan fördel med blockskorsten är att om man vill byta kamin efter år är det bara att mura igen det gamla rökrörshålet och göra ett nytt för den nya braskaminen. VIDEO: Behåll kaminen i paketet så länge du tänker flytta runt på den.


Det är mycket svårare att montera en ny kamin på . Börja med att skära ut en bit av emballaget så att du ser var glasluckan sitter. Det är inte särskilt svårt att montera en braskamin , men det är viktigt att du är noggrann och följer bruks anvisningen till punkt och pricka. Ett speciellt anpassat eldstadsplan i plåt följer ofta med spisen. Detta genuina hantverk kräver lite mer kunskap än att montera en modern braskamin , vilket gör att den nya generationens kaminmontörer oftast backar när man kommer till att ”sätta en kakelugn”.


En tung eldstad som kakelugnen är, kräver för det första ett reellt underlag i form av ett väl avjämnat fundament . För den som aldrig fått varken en kamin eller skorsten installerad i hemmet, förklarar Esben Nøhr från Heta vad som är viktigast att tänka på: “Skorstenen ska installeras så att det inte kan uppstå någon fara för brand eller hälsomässiga problem. Som privatperson får man gärna själv montera en skorsten, .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения