onsdag 23 december 2015

Gammaldags kamin

Oavsett så kommer du hitta ett stort sortiment av kaminer i olika utförande. Nytillverkade kaminer och vedspisar, gamla och antika vedspisar och kaminer samt tillbehör till kaminer och vedspisar, vedställ, vedkorgar, spissvärta m. En kamin har utvecklats enormt sedan mitten på 70–talet. Mariebergs har ett brett sortiment av kaminer från branschens ledande aktörer. Boka hembesök, handla eller fråga oss.


Med våra hantverkare och installatörer blir din kamin lösning rätt för hus, lägenhet, sommarstuga eller vindsvåning.

En sprakande brasa i en öppen spis, dansande lågor i en spiskassett som sprider värme eller en gammaldags kakelugn? Gjutjärnsspis, öppen spis, kamin eller kakelugn? Välj bland hundratals olika modeller.


Samtliga helt restaurerade och i skick som nya, klara att eldas i. Renoveringar utföres till mycket förmånliga priser. Lämna gärna er gamla kamin eller spis i byte oavsett skick. Vi köper även in gamla kaminer och spisar.


I vårt sortiment finns också antikviteter.

God värmelagringsförmåga och ett bra komplement till husets övriga värmekälla. Finns i både gammaldags och modern design och passar att laga mat på – vid strömavbrott t ex. Vissa modeller kan kompletteras med ett hölje av täljsten. Till skillnad från en värmepanna placeras kaminen i det utrymme den skall värma. Till sin uppbyggnad gentemot en kakelugn är kaminer av metall och värmer utrymmet snabbt efter att . Täljsten med kokplatta Typ: Handöl T. Kokplatta finns som tillval och kan vara bra att ha vid strömavbrott och hemmamys.


Bra att veta-fakta samlade på ett enda ställe. Vare sig du är ny eller rutinerad användare av braskaminer, finns massor av saker som kan vara bra att veta både före och efter köpet. Alla dessa kunskaper har vi samlat på ett enda ställe, så det är lätt och enkelt för dig att fördjupa dig i de ämnen du finner . Lee och Jim gör en gjutjärnskamin av skräp på skoj. Jämför priser och läs recensioner på Kaminer.


Välkommen till PriceRunner! Tuff ljuslykta i form av en gammaldags kamin i fint skick. Vi lanserar en ny vattenmantlad kamin av gjutjärn som passar till gammaldags - aktig stil samt en modern stil.


Passar perfekt till små hus eller stugor. Guider och råd till att köpa och installera kamin eller kakelugn, samt frågor och svar om skorsten och uppvärmning.

När beslutet är fattat att köpa en kamin är det viktigt att noga tänka igenom vilken eldstad det ska bli. Storleken är kanske det viktigaste valet – Contura finns i storlekar från den lilla kaminen som passar i torpet till majestätiska pjäser för en sal. Mät utrymmet där kaminen ska stå och kontrollera avståndet . Det ger dåligt värmeutbyte, eftersom de värdefulla rökgaserna inte antänds.


I stället får man tjära i skorstenen, vilket senare kan ställa till med soteld. Eldstadsförsäljarnas intryck är dessvärre att många – även om de har köpt en ny, avancerad ugn – tänder och eldar såsom de lärde sig att använda en gammaldags kamin. Det måste ha synts i mitt ansikte hur jag kände det, för Marlena fortsatte att skratta. Joseph steg åt sidan när jag kom närmare dörren. Jag gick in i stugan och stannade.


Ett par steg till, befallde Marlena. Hon var hela tiden extra försiktig. En gammaldags kamin stod vid ena väggen, några trälådor, ett litet .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения