torsdag 24 december 2015

Liten fotogenvärmare

Använda växthuset på vintern När man vill utnyttja växthuset tidigt på vintern eller undvika köldknäppar är denna värmare oumbärlig. Effektiv fotogenvärmare som är försedd med tippskydd och godkänd av Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut. Har nyligen byggt en liten vakkoja som kommer att användas för jakt under kalla vinternätter. Vare sig du väljer en Alladin fotogenvärmare med veke,eller en vedkamin.


Värmekälla till pimpelark? Vid ett strömavbrott är det fortfarande viktigt att hålla värmen.

Personligen tycker jag det är mycket smidigare med en fotogenvärmare. Givetvis finns det många andra sätt att värma upp sin bostad utan el. Man kan ha en gasolvärmare, diselvärmare eller bensinvärmare.


Men idag tänkte jag prata lite om fotogenvärmare eftersom det är just en sådan jag har och har lite . Har tänkt skaffa mig en fotogenvärmare för att bruka under vintertid i en tältkåta. Då är frågan vilken som är den. Inga problem med ventilationen i ett tält, MEN, Om du vill ha värme i ett tält på vintern så är det alldeles för fjuttigt med en sån där liten jula-värmare.


Den duger väl att koka kaffe över men det . Vad som däremot borde vara helt otillåtet i båt är värmare utan skorsten (typ Heat -pal eller fotogenkaminer) som både tar förbränningsluften från båten och lämnar avgaserna i båten.

Jag tänkte skaffa en Kolmonoxidvarnare, CO-338och köra en vanlig fotogenvärmare och en evakueringsfläkt för att dra . Bränslet är dyrt och är inte lämpligt (eller tillåtet) att lagra i en lägenhet. Går inte heller att få tag i efter SHTF-läge. Avgaserna måste vädras ut (pga kolmonoxid) och därmed går en hel del av värmen förlorad.


Enda sättet som egentligen funkar är en vedeldad liten vedkamin, . Moderna fotogenvärmare är utrustade med en tändare pole. Enheten består av en liten tråd som är värmaren genom strömmen från ett eller flera batterier. När spolen börjar glöda ljust, antänds bränslet i veken. Upprepad användning av tändaren kommer att få den att bära ut, men utbytesenheter finns på många . Veke till fotogenvärmare. Läng Bredd ihopvikt, Linjer.


Bomull, 2mm, mm, 30. Håll musen över bilden för att zooma in. VEKE TILL ALADDIN KAMIN 203. En liten och smidig fotogenvärmare.


Men en sån där liten bärbar fotogenvärmare , Jula har ju en för 595:- Och Clas Ohlson har en dieselvariant för en . En fotogenvärmare kostar bara några hundralappar så det är ju ingen större kostnad. Fotogenkamin i husvagn, fungerar det? Men värmaren drar ca liter fotogen i timmen och ska ju antagligen vara på dygnet runt, alltså ca sex liter per dygn och 42 .

Jag söker en liten gasolvärmare eller ett litet gasol element. Alternativt en liten fotogenvärmare. Vart får man tag på mindre varianter ? Ca min röd lampa tänds.


Har du öppnat brännarkoppen? Ser veken ok ut (ingen rost, packningar hela etc). Glödtråden skall gärna böjas i en liten båge ovan fluffet. Skall alltså inte ligga slick mot. Om allt annat fungerar (pump, glöd.) kanske det är så att du helt enkelt behöver . Har ingen el i stugan men vill kunna sova över där ibland.


Nån som har nån erfarenhet av något av det så svara snälla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения