måndag 21 december 2015

Frånluftsvärmepump cop

Ju högre siffra, desto effektivare är värmepumpen. Titta i första hand på årsvärmefaktorn när du ska jämföra olika frånluftsvärmepumpar. Värmefaktorn är ett mått på hur mycket värmepumpen ger i förhållande till elförbrukningen, man kan också kalla det verkningsgrad.


Olika slags luftvärmepumpar. Luftvattenvärme- pumpen som . Produkten använder, som första serietillverkade frånluftsvärmepump , en datorkontrollerad elektronisk .

Vid jämförelse med bergvärmepumpar skall man ta hänsyn till brinepumpens effektförbrukning. Comfortzone EXEXEXIndata TMF. Frånluftsvärmepump EX35L. SCOP-värde för Nibe F750.


Vad säger detta om energibesparingspotentialen? Läs detta inlägg för att få reda på mer om värmepumpen och dess verkningsgrad - hos oss på GreenMatch. COP -värde för Nibe F750.


NIBEs frånluftsvärmepump F7värmer upp till 2m². Färgdisplay och internetuppkoppling.

För från- och tilluftsventilation. NIBE frånluftsvärmepumpar i Polarpumpens e-butik till rätt pris. Jag tror att de har samma typ av kompressor, märkeffekten är 6W på dem så max uteffekt är kanske ca kW. Våra frånluftsvärmepumpar återvinner värmen som redan finns i ditt hus, och som annars hade ventilerats ut. På så sätt kan de både producera värme och varmvatten till en mycket låg kostnad.


En IVT frånluftsvärmepump ger dessutom ett sundare inomhusklimat, eftersom den kontinuerligt byter ut luften i ditt hem. Den upptagna värmen kan användas för uppvärmning av radiatorer och tappvatten. Test av värmepumpar är ett av alla test som Folksam genomför årligen. Värmepumpen, är idag det vanligaste sättet att värma upp villan eller fritidshuset. Den avkylda luften som värme har hämtats.


Den behovs- anpassade datoriserade styrningen av värmebehovet med signaler från inomhustemperaturgivaren, styr alltid kompressorn till att arbeta under bästa möjliga driftförhållanden. Varvtalsstyrd scrollkompressor. Steglös fläktinställning.


Andel reduktion energianv. Jag ser inga fördelar jämfört med en värmepump för uteluft, möjligtvis om man kan kombinera den kondenserande frånluftsvärmepumpen med ett kylbehov. Hitta bästa pris och läs omdömen - vi hjälper dig hitta rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения