tisdag 8 december 2015

Installera tilluftsventil

För att få bättre ventilation krävs mer luft. Här visar vi hur du själv kan montera en ny tilluftsventil genom ytterväggen. Dock kan ett alltför tätt hus skapa problem med inomhusluften. Man behöver därför, speciellt vid en tilläggsisolering, se över ventilationen och se till att man på ett korrekt sätt kontrollerar flödet av luft in i och ut ur huset. Men hur fungerar ventilation och vilka system kan man installera och sköta själv?


Jag ska förbättra vår i dagsläget i stort sett obefintliga ventilation.

Vårt hus är ett gammalt 30-tals hus som byggdes ut och fick tegelfasad i. Om inte luften kan röra sig mellan rummen fungerar inte ventilationen och det kan ibland vara orsaken till att man har dålig luft i ett rum trots att man installerat en tilluftsventil eller en badrumsfläkt. Ofta löser man problem med dålig överluftscirkulation genom att installera kanalfläktar eller överluftsdon. Installera eventuellt fler eller nya ventiler. Luften ska gå från de rum där luften är renast – sovrum och vardagsrum – till kök och badrum, och där gå ut. De kan ha gått igen av drag eller blåst, eller någon kan ha stängt dem när det var kallt ute.


Att stänga igen tilluftsventilerna kan alltså störa ventilationen riktigt mycket, och orsaka dålig inomhusluft, höga radonhalter, mögel och röta. Det verkar kanske paradoxalt, men om man upplever mycket drag ifrån en tilluftsventil är en lösning vara att installera fler tilluftsventiler. Det minskar mängden luft som .

Fördelar med mekanisk frånluft. Lätt att installera , ofta kan husets befintliga frånluftskanaler användas. Möjlighet att delvis styra ventilationen. Fungerar både under sommar och vinter. Typ av material: Plåt (84).


Några extra friskluftsventiler i sovrum och vardagsrum, samt en Pax-fläkt i badrumsventilen kan förbättra ventilationen avsevärt. Det innebär att luftväxlingen . Fräscha upp badrummet med en fläkt. Fläktar är också bra att installera , eftersom det skyndar på utbytet av luft när behovet är som störst. Hur undviker jag kondens?


Det gäller till exempel vid matlagning och när någon duschar eller badar. Däremot ska köket inte gärna ha något friskluftsintag. Det kan i sig försämra hela bostadsventilationen.


Sovrum är också ett rum där det är extra viktigt . Snabbt, enkelt och till ett bra pris. En friskluftsventil är en sådan där detalj som man kanske inte tänker på men som är mycket viktig för miljön i hemmet. Byt ventiler och förbättra inomhusklimatet En tallriksventil är en vanlig typ av ventil som du hittar till bra pris hos oss på Byggmax.


Behöver man installera en friskluftsventil i utrymmet där en Villa står?

Nej du det behöver man inte. Tänk på att inte ha någon separat väggmonterad fläkt (typ PAX-fläkt) i samma . Genom att hålla ett hushållspapper framför en frånluftsventil eller tilluftsventil ser man om luftflödet är bra. Pappret ska sugas fast mot ventilen om luftflödet tillräckligt vid en frånluftsventil och vid en tilluftsventil ska pappret tydligt böjas sig bort.


Liljengrens är en ledande tillverkare av självreglerande friskluftsventiler som regleras efter utetemperaturen, vilket ger optimal ventilation alla årstider. Klimatsmart tilluftsventil för alla rum. Ventiltallriken kan justeras manuellt genom att vrida förbi autoläget för att öka eller minska luftmängden. Den är lätt att installera och lätt att hålla ren på grund av dess släta ytor.


Synliga delar är pulverlackerade vilket ger hög ytfinish och god slag- och reptålighet. STI är enkelt att installera i kanal utan att använda någon fästram. Donet kan installeras i vägg på två olika sätt, alternativt med utdragen hals eller med intryckt krage. Att installera en badrumsfläkt gör mycket för husets välmående eftersom fukten transporteras ut och risken för fuktskador minskar. Mitt förslag är att du försöker installera ett ventilationssystem med värmeåtervinning, inte minst för att el-priserna säkerligen kommer att rusa i höjden.


Tilluftsventil med väggenomföring och utvändigt galler. Ventilationen i ett normalhus står för ganska stor del av el-kostnaden och därför kan det vara mycket lönande att investera i ett återvinningssystem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения