torsdag 31 december 2015

Anmälan eldstad

När det är en nyinstallation av eldstad med rökkanal är saken tämligen klar, då är det i normalfallet anmälningsplikt. Men när är det en väsentlig ändring? Frågan har stötts och blötts i omgångar de senaste två decennierna då lydelsen installation.


Installation av eldstad och rökkanal. Innan du ska installera eller ändra en eldstad och rökkanal, exempelvis braskamin, pelletspanna, måste du göra en anmälan till byggnadsnämnden.

Du måste alltid göra en anmälan innan du installerar eldstad , braskamin, kakelugn eller öppen spis, och numera även kassett eller insats. Då räcker det med att ett sotarintyg skickas in. Ska du installera en kamin eller kanske riva en bärande vägg?


Då behöver du anmäla ditt arbete till kommunen och få ett startbesked innan byggstart. Vid installation av eldstad ska en anmälan göras till byggnadskontoret. Så här går du till väga när du ska installera en eldstad. Instruktioner från anmälan och kontrollplan till slutbesked.


I den är guiden går vi igenom vad du behöver tänka på om du du ska installera eldstad eller rökkanal.

Bilagor som behövs i din anmälan. Att installera en eldstad eller rökkanal är en anmälningspliktigt åtgärd enligt . Feb För att minska brandrisken och skona miljön är det viktigt att göra rätt både vid installation av en eldstad och vid eldning. Därför måste du tala om för kommunen att du planerar att installera en eldstad och rökkanal. Vi tar ut en avgift när vi ska behandla din anmälan.


Det finns också bestämmelser kring hur . När du installerar en eldstad , till exempel en braskamin, kakelugn, panna eller braskassett, eller om du byter eldstad , från exempelvis kakelugn till braskamin eller omvänt, ska du först göra en anmälan till plan- och byggnadsnämnden. Guide för anmäla om installation av eldstad. När du ska installera en eldstad måste du anmäla detta till Gävle kommun. Detta gör du på ett kartunderlag. Har du inget kartunderlag att . Anmälan skickas till bygglovavdelning.


I vissa fall, om skorstenen tydligt påverkar byggnadens utseende, kan det även behövas ett bygglov. Det gäller främst om skorstenen placeras nära takfoten . Om du vill installera en braskamin, eldstad , kakelugn eller öppen spis ska du alltid göra en anmälan. För att få installera en eldstad måste du lämna in en anmälan till stadsbyggnadskontoret.


Du ska göra en anmälan när du vill installera eller ändra en eldstad.

Beroende på vad du ska göra kan du även behöva ansöka om bygglov. Du måste ha bygglov om fastigheten ligger inom detaljplanerat område och du ska placera eller utforma skorstenen så att det påverkar byggnadens yttre mycket. En eldstad kan vara till exempel en kakelugn, braskamin, vedspis, oljepanna eller annan anordning för eldning.


Innan du kan påbörja ditt arbete behöver du skicka in en anmälan och få.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения