tisdag 15 december 2015

Täljstenskamin handöl

Tekniska dokument till din kamin från Handöl. Här finner du även anvisningar till äldre kaminer och braskaminer. Välkommen till oss på Mariebergs Brasvärme!


De fina proportionerna och den genomtänkta designen hos täljstenskaminen Contura 34T ger ett stramt och majestätiskt intryck. Handöl kaminer har uppgått i märket Contura. Med ett värmemagasin på kg olivinsten och reglerbart spjäll sprids värmen snabbt och lagras under lång tid.

Det generösa glaset i luckan visar mycket av elden. Clean Burning-systemet ser till . Gjutjärnskaminen har en fin tradition som här tas upp i en modern tappning. Robust kamin med täljsten och en enorm kapacitet, trots att den är så liten och lättplacerad. Kokplatta finns som tillval och kan vara bra att ha vid strömavbrott och hemmamys.


Köper och säljer reservdelar till gamla hus. På min satt en liten lapp på baksidan där det står modell. Täljstenskamin i gott skick, med elfläkt som sprider värmen.

Människor fanns runt Ånnsjön redan under stenåldern och grupper kan ha varit bofasta där, eftersom det fanns gott om föda. Täljstenberget gick i dagen och det vore konstigt om inte dåtidens överlevnadskonstnärer hade funnit och använt stenen. Slitage, skador och repor.


Har du något liknande att sälja? Gör en kostnadsfri värdering! H- auktioner med konst antikviteter och design, inredning och dekorativa föremål - auktioner på nätet. Intresserad av moderna täljstenskaminer ? Den brinner vackert och sprider en behaglig värme.


Eldstaden sitter högre upp och har ett nytt format som är avlångt på höjden. Det gör att du kan se elden bättre på avstånd eftersom den inte skyms lika lätt av soff- bord eller liknande. Förr visste alla vad en täljstenskamin var för något, och skulle det vara en riktig kamin så skulle det vara en Handölskamin. Den tillverkas inte där utan i fabriken tillverkas nu ett slags mjöl som används industriellt. Detta av täljsten, som bryts några kilometer bort.


Delvis renoverad med flera nya stenar, och flera nya metalldetaljer. Nytt glimmer glas finns också till den. Behöver putsa stenen med stålull, och metallen med stålborste, sen svärta in den igen.


Det var uppvärmt med luftburen direkt-el när vi flyttade in.

Förra hösten skaffade jag en luft-luft värmepump som har halverat uppvärmingskostnaden och klarar hela huset själv även när det är -ute (visseligen är det ju inte samma temperatur i alla rum). Kamin som säljes som rep objekt. Om man byter från en äldre kamin till en ny så minskar utsläppen av oförbrända kolväten med till procent. Oförbrända kolväten förkortas OGC, utifrån den engelska benämningen, Organic Gaseous Carbon.


Testet visar att det också är stora skillnader i utsläpp mellan nya braskaminer, braskaminen . Det är vi givetvis mycket stolta över – minst lika stolta som vi är över att verkningsgraden är hela. Dessutom är en gammaldags kamin i gjutjärn snygga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения