onsdag 3 februari 2016

Fibertäcke bäst i test

Det innebär att vi i detta test har låtit duntäcken, syntettäcken och silkestäcket tävla mot varandra. Priset har inte heller varit en lika viktig faktor som i många andra av våra tester. Några utgångspunkter och riktlinjer hade vi däremot.


Till att börja med ville . Höstvindarna viner kring knutarna och första snön är på väg. Då är det skönt att krypa ner i sängen, under ett gosigt, varmt täcke.

Förutom det klassiska dunet finns även syntetfiber och, som en nyhet på marknaden, ull som värmande fyllning. Textil- och Läderlaboratoriet har . Emma Ståhl från Provista mötte upp oss vid stationen och körde oss till hotellet. Med sig i bilen hade hon tre stycken fibertäcken , olika tunga, som vi fick testa på hotellrummet på Bohusgården. Annika gillade 8- kilostäcket bäst medan Nippe och Jenny var överens om det på kilo.


Välj bland allergivänliga fibertäcken i olika tjocklekar som passar alla, frusna som varma. Du hittar de bästa produkterna till sovrummet hos SOVA. Det finns för- och nackdelar med samtliga.

Läs ocksåHär har du bästa pepparkaksdegen. Dun har fördelen att det släpper igenom fukt bra och leder bort överflödig värme. Syntet är mer hygieniskt. Allergiker får ofta rådet att välja syntetiska material men i vårt test är det ett duntäcke som är . Täcket som håller värmen bäst.


Att köpa ett nytt duntäcke kan kosta allt från ett par hundralappar till flera tusen. Men är dyrare täcken bättre än billigare? Det är inte självklart visar Icakurirens senaste test. Jämför priser och läs recensioner på Hemtextil. Välkommen till PriceRunner!


Ett relativt billigt täcke från Ikea blev bäst i test när tidningen Vår bostad lät testa åtta medelvarma duntäcken. Ikeas ”Mysa Årstid” för 7kronor bedömdes som fluffigt och medelvarmt och fick bra betyg för bärighet, täthet och värmeisolering. Däremot gick det inte så bra för testets dyraste täcke, Hästens . Brukar du bli för varm när du sover ska du byta till ett tunnare täcke med mindre fyllning. Läs och lär om svala täcken och sommartäcken online på Hemtex. När du väljer vilken värmesgrad som passar dig bäst skall du ta hänsyn till din kroppstemperatur när du sover samt vilket temperatur du föredrar i sovrummet.


Några av våra fibertäcken består av två täcken som sytts ihop för att skapa en luftficka, dessa är termotäcken. Om du föredrar att ha det extra varmt på .

En god nattsömn med rätt täcke. Se till att välja ett täcke som passar dig och din kroppstemperatur för att få en god nattsömn. Behöver du hjälp med att hitta rätt täcke efter dina behov kan du titta närmre i täckeguiden i vår sovrumskatalog. Sortera efter relevans, Pris stigande, Pris fallande, Bästa recensionen.


Gullviva från Värnamo är ett välsytt fibertäcke som får höga betyg för design och pris. KungSängens täcken och kuddar finns i olika modeller och material, alla med hög standard i kvalitet och komfort. Vi har allergivänliga fiberkuddar och fibertäcken och kuddar och täcken i kvalitetssäkrad och ursprungssäkra europeisk dun. Båda klassas, enligt företagen själva, alltså som mellanvarma. I själva verket passar nog täcket Mette bäst för den riktigt frusne, eftersom stoppningen har mycket hög bärighet.


Ett täcke med hög bärighet innehåller, förutom stor andel dun, även mycket luft som isolerar och värmer. Hög andel dun och liten . Jag är på jakt efter det mest perfekta duntäcket till mig själv. Mjukt, varmt, stort och fluffigt.


Men ändå inte vintertäcke utan jag vill ha det på sommaren också. Det ska kännas precis som att sova i den bästa hotellsängen när man kryper ner i det. Vet ni var jag kan hitta det? Vad behöver du tänka på när du ska välja täcke och kudde? Vi hjälper dig att reda ut allt du behöver veta vid val av täcke och kudde.


Dun, syntet eller silke - vilket täcke är bästa valet för kalla vinternätter? Vi testar täcken med hög värmegrad och. Enligt forskning sover vi bäst när kroppstemperaturen är runt grader. Sovrummet ska därför vara svalt, mellan. Omfattande tester och kontroller krävs.


Har försökt googla på tester och liknande men de verkar inte vara så uppdaterade. Jag har bara syntet-täcken, tycker det är bra för då kan man tvätta utan att torktumla ( duntäcken blir ju bäst om man torktumlar och jag har ingen tumlare).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения