onsdag 15 maj 2019

Symtom av mögel

Mögelallergi är sällsynt och kopplingen mellan husmögel och allergi är inte helt klarlagd. Det man kan säga med säkerhet är att vissa typer av mögel är mer skadliga än andra och hur vi påverkas varierar stort från person till person. De som drabbas av mögelallergi har oftast andra allergier, till exempel. Förekomst av fukt och mögel inomhus är en etablerad orsak till inomhusmiljörelaterade symtom , ibland så besvärande att den drabbade söker vård.


Mögelforskningen gör hela tiden avsevärda framsteg, men med den nya kunskapsbilden berättas också att ämnet. Svartmögel orsakar allvarliga symptom och hälsoproblem såsom psykisk försämring, andningsproblem, skador på inre organ och även dödsfall.

Mögel producerar mykotoxiner, som vid inandning eller förtäring, kan bosätta sig in i kroppen och föröka sig. Inte behandlas, kan dessa gifter invadera immunsystemet, avsevärt äventyrar hälsa. Korta perioder av exponering för lägre nivåer av mögel kan innefatta vanligaste symtomen . Enligt Jay Portnoy, M av barns Mercy Hospital Kansas City, det finns flera olika stammar av mögel som orsakar svart mögel att växa och är farliga för en persons hälsa. Dessa stammar inkluderar . Men när det blir på gränsen till för torrt för möglet blir svamparna stressade och avger en lukt. Vissa människor får inga problem av att vistas i en miljö där det finns mögel medan andra får symtom och kan bli sjuka.


Symtomen kan till exempel yttra sig som huvudvärk, illamående, klåda och hosta.

Mögel är en svamp som växer naturligt i fuktig inomhus-och utomhusmiljöer. Människor som utsätts för mögel och bakterier i sin arbetsmiljö kan få många olika hälsobesvär. På en drabbad arbetsplats kan det finnas de som blir mycket sjuka, samtidigt som andra kanske inte får några symptom alls.


Orsaken kan vara att människor är olika känsliga och kanske exponeras olika beroende på vilka . Precis som vi undviker möglig mat för att det kan göra oss sjuka så bör vi hålla oss borta från mögel i hemmet. Men till skillnad från mat som kan slängas så är det inte lätt att göra sig av med mögliga delar av huset. Mögel i hemmet kan vara svårt att upptäcka, men om du andats in det under en längre tid så . Jag undrar om någon kan berätta vilka symptom man får av att bo i ett mögelhus? Vi hyr ett äldre hus sedan två månader tillbaka och har varit förkylda i stort sett hela tiden.


Visserligen går det mycket flunssor just nu, men vi tycker ändå det är konstigt. En anledning till detta är att forskningen inom området inte har kommit så långt, och att symptomen man känner av även kan bero på annat. Samtidigt finns gott om undersökningar som påvisar ökade hälsoproblem hos personer som vistas i lokaler med fukt, mögel och dålig ventilation.


Och så finns den typen av mögel som bildas när det är fuktigt i en organisk konstruktion och ventilationen är bristfällig. Ofta är det så att de symptom som drabbar en viss person försvinner efter att personen lämnat byggnaden, för att sedan återkomma när personen besöker byggnaden igen. Det är så kallade sjuka hus- symtom (SBS).


När så är fallet kallas byggnaden för ett sjukt hus. Att bli sjuk på detta sätt kallas byggnadsrelaterad sjuklighet, och exempel på vanliga symtom kan . Nedan är ofta förekommande mikrober ( mögel och bakterier) i byggmiljön och vissa har negativ påverkan på vår hälsa.

Acremonium Är en mögelart som förekommer i fuktiga miljöer, som till exempel källarväggar. Kan ibland vid höga halter vara sjukdomsframkallande. Jag är allergisk mot gråbo och maskros på senare tid har jag blivit mycke trött, ögonen rinner, nästäppa, svårt att sova hemma och svår huvudvärk. För några år sen hade vi en katt den hade också ögon som rann och snorade hela tiden.


Har misstankar att det kan finnas mögel i huset. Hur går jag vidare för att ta reda på om . Då har ditt badrum drabbats av mögel. Lättare symptom som kan uppstå, om du har mögel i ditt hem, är hudirritationer, trötthet eller problem med bihålorna. Till slut klarar man inte av att vara i närheten av små mängder mögel innan man får allvarliga besvär – och de allergiska reaktionerna blir mer och mer allvarliga.


Och även om mögel luktar illa, är halterna av mögelsporer skyhögt högre i en skog om hösten, där ingen får symtom , än inomhus. Ett sjukt hus kom till sist att definieras som en lokal där fler än vanligt mådde dåligt på något sätt. Slumpen ville att intresset för sjuka hus stod i sitt flor just vid den tidpunkt när . Vi tillbringar en stor del av vår tid inomhus, både på arbetet och hemma. Inomhusmiljön har en stor betydelse för vår hälsa.


Nästan en femtedel av den vuxna befolkningen upplever att de har symptom som astma, hudproblem, trötthet eller huvudvärk, som de anser vara relaterat till bostaden, skolan eller arbetet. I vissa människor, orsakar mögel en allergisk reaktion, medan det i andra inte. Av denna anledning finns det ingen enhetlig uppsättning av symptom som tyder på exponering för mögel. Mögel går in i kroppen genom dina ögon, näsa och mun och påverkar lungor, .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения