måndag 8 februari 2016

Småskalig pelletspress

Fredrik har tagit över och utvecklat en småskalig pelletsmaskin. Eller, snarare rör det sig om en hel rad maskiner. Men för att man ska kunna göra pellets behövs en hel rad kvarnar, en tork, lagringsfickor och så vidare.


Pelletspressen är en Morumspress som är en kolvpress med st kolvar, figur 6. Fördelen med kolvpressen jämfört med andra typer av pelletspressar är att kolven. Deras maskiner verkar ha en .

SPC Lanserar sin nya Hemsida! Nu finns vår nya anläggning PP1för försäljning. PP1är en maskin för småskalig pelletstillverkning. Har du en tex bondgård och har spillmaterial av tex halm är detta maskinen för dig! SPC nyaste anläggning heter PP1Kompakt, . Tillverkningslinjen består av ett magasin samt en kvarn, tork och en pelletspress.


Kvarnen och torken är egna konstruktioner. Torken, som är patensökt, består av nio våningsplan, vart och ett med ett uppvärmt golv. När spånet torkas faller det genom våningsplanen och kommer ut med en fukthalt som .

Projektet ska optimera en småskalig pelletskedja för flera olika råvaror. Pelletsen kan sedan användas både som bränslepellets och strö. Både en ny typ av kontinuerlig tork och en pelletspress med högre kapacitet som är under utveckling ska användas i projektet.


Med lönsam småskalighet i fokus. Hoppas årets ElmiaWood var givande! Tyvärr var vi inte närvarande då vi har fullt upp med jobb på hemmaplan. Sågverk och kringutrustning. LäppeStällaren AB är bolaget bakom den . Förvaringsficka finns som tillbehör.


Systemet går också att koppla ihop med småskalig vindkraft eller solel för att bara behöva köra på pellets när det inte blåser eller solen inte skiner. Tillägg: Om man har en egen pelletspress kan man förstås tillverka egna pellets och använda spillvärmen från kraftverket till pelletstork. Morums Mekaniska AB i Stocka har byggt elva pelletspressar och beställningar finns på ytterligare några. Idén har växt fram under samtal på kafferaster. Småskalig pellets produktion för egna behöv.


Mindre pelletspress lämplig för småskalig pelletsproduktion. Pressen är klar att använda och levereras med hålmatris för 6mm monterad samt hålmatris för 8mm medföljer. Pressen drivs med enfas AC 230V, det går att köra den från 10A uttag, men 13A eller 16A rekommenderas.


Sedan år tillbaka är han även tillverkare och återförsäljare av småskalig.

Jag skulle vilja kunna använda det till något nyttigt. En småskalig brikett- eller pellettpress vore bra. Dom varinaterna jag hittat är alla för stora. Pressa till pellets funkar alldeles utmärkt, om ni har en pelletspress.


Personligen bygger jag succesivt ut platån bakom ladugården med hjälp av sågspån. Den andra delen av arbetet görs på Karlstads universitet där det finns en försöksanläggning för småskalig pelletstillverkning. Den består av en blandare, en. Matrisen har nio rader med hål i .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения