onsdag 24 februari 2016

Jonisator bäst i test

Var femte svensk är pollenallergiker. Ett sätt att minska problemen är att skaffa en luftrenare till sovrummet. Förutom att det skiljer mycket i effektivitet mellan olika modeller visar testet att luftrenaren Viktor från Stadler Form släpper ut . Allergisk eller inte – kvalitén på inomhusluften blir allt viktigare.


En luftrenare kan göra stor skillna men tillverkarnas kapacitetsmått är ofta svårtolkade och det är inte lätt att jämföra olika fabrikat. Testfakta Researchs laboratorietest visar till exempel att luftrenaren från Blueair har flera gånger högre .

Det finns flera modeller som inte bara är ineffektiva, utan i stort sett verkningslösa. Utbudet av luftrenare är förvisso hyggligt. Du hittar dem på lågprisvaruhus och hos de stora kedjorna.


Här nedanför hittar du en genomgång av några av de bästa luftrenarna på marknaden just nu. Ingen av modellerna har ingått i några officiella tester , då det helt enkelt inte gjorts några tester av luftrenare. Istället har Konsumentmagasinet tittat närmare på vilka modeller som är bäst rankade och mest . Vi säljer luftrenare från bland andra Coway som rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet.


Luftrenare för alla typer av hushåll som renar från pollen.

Vi har testat luftrenare. Våra tester utförs så som produkterna är tänkta att användas i verkligheten. Vilka filter har renaren, hur högt låter den och kan den även kyla luft?


Se vilken luftrenare som blev Bäst i Test - Läs mer. Den tidigare favoriten Stadler Form Anton är inte med på listan längre. En stark utmanare med en inbyggd jonisator. Problemet stavas ozon som vissa luftrenare i testet, vilka . Jämför priser och läs recensioner på Inomhusklimat.


Välkommen till PriceRunner! Vi tillbringar upp till procent av all tid inomhus, men den luften innehåller mängder av föroreningar. Det finns sätt att förbättra den, men en luftrenare är inte bästa lösningen. Levande ljus med flackande lågor, matlagning och långa duschar, flyktiga ämnen från byggnads- och . Jonisator som effektivt motverkar lukt i rum med en yta på upp till m². Placeras gärna högt (t.ex. i en bokhylla) för att ge bäst spridning av jonerna.


Fri från rörliga delar vilket gör den helt tystgående. Levereras med nätadapter samt V-adapter för användning i bil, husbil, husvagn eller båt. Välj luftrenare efter storlek på rummet, vilken reningsmetod du föredrar och om du behöver justerbar hastighet.


Modeller med högt luftflöde renar mer på kortare tid.

Till pollenallergiker rekommenderas luftrenare med HEPA- eller kolfilter. Hur vet du om luftrenaren som är Bäst-i-test är bäst för dig? Vi reder ut begreppen och hjälper dig hitta den luftrenare som mest effektivt löser dina hälso - eller luftproblem. Här finns köptips och information om vad du ska tänka på när du väljer din luftrenare.


Som pollenallergiker hjälper en jonisator , men man måste tänka på att det ger bäst effekt om det är ett ganska stillsamt rum med minimalt luftintag direkt utifrån. Ion är mycket mindre watt och i tester var den inte så bra läste jag, nåt testinstitut gjorde test och sa att den klarade mindre partiklar nåt. Elektriska apparater skapar negativa joner i luften och det ska tydligen upplevas som negativt. Apparaten ska skapa en miljö som är lik den före eller efter ett åskväder, och det kan ofta upplevas som behagligt.


Det bästa är förmodligen att städa en gång extra med golvmoppen (?). Precis som på dammsugare finns ett filter på luftkonditioneringen som behöver rengöras regelbundet och gärna vara av hög kvalitet för bästa skydd. Men jag är lite skeptisk. Fläktens ljudnivå är också.


Det går att aktivera en jonisator som hjälper till att rena luften från pollen och föroreningar och fångar in dem i filtret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения