måndag 8 februari 2016

Skorsten öppen spis

En minst lika viktig del som valet av kamin är valet av skorsten. Du ska tryggt kunna lita på att skorstenen på ett säkert sätt transporterar bort rökgaserna från din kamin. Vår skorsten ger maximal säkerhet och är konstruerad och godkänd för de flesta biobränslen, och det bästa av allt är att Premodul gör det möjligt för dig att . En kamin eller eldstad står på mångas önskelista och speciellt idag, när el- och oljepriser blir allt dyrare och kraftiga oväder slår ut vår elförsörjning. Behovet av en alternativ värmekälla i hemmet känns mer angeläget och med en braskamin från Contura får dessutom en väldigt mysig, stämningsfull och miljömärkt .

PPEN SPIS ELKAMIN FÖR HÖRN VIT. Elegant eldstad för hörnet! Elektrisk öppen spis med två värmelägen som du placerar i ett av hemmets hörn. Skorstenens diameter ska aldrig vara mindre än ingångshålet till skorstenen ( rökröret) i kaminen.


Men den får inte heller vara för stor. Då blir det svårt att få bra drag, vilket behövs för att uppnå en effektiv förbränning i kaminen. Har du ingen skorsten finns det två huvudtyper att välja på: modulskorstenar i .

Hej på er experter, Jag ska installera en öppenspis på min altan. Skorsten kommer att komma ut meter från bostadshuset. Höjden från altantaket till nocken är i detta fallet meter. Måste jag med det avståndet från huset ändå gå över nock? Från kaminer, spisinsatser och dylikt, får utsläppet av koloxid ( CO) uppgå till högst volymprocent vid O2.


Största arean i förhållande till den mängd bränsle som förbränns per tidsenhet kräver öppna eldstäder. Jämför priser och läs recensioner på Kaminer. Välkommen till PriceRunner! Vi utför renovering av skorsten. Vi bygger öppen spis och kakelugnar och ombesörjer materialinköp.


Anlita oss för skorstensrenovering i Helsingborg, Skåne. För att få lov att installera en braskamin eller skorsten i huset, måste du ansöka om byggnadslov. Det gäller också om du installerar eller byter ut din befintliga braskassett eller spisinsats som kan leda till ändrade eldningsförhållanden och rökgastemperaturer eller någon annan förändring av eldstadens funktion.


Tillförsel av förbränningsluft är väsentlig för draget. När eldstaden är direkt ansluten till friska luften, .

Inne i spisen och kakelugnen är det puts för att skydda blocken. Detta puts har fallit bort och måste förnyas. Nedan är våra funderingar och resonemang. Måste man ha bygglov om man vill installera en till.


Hos Eldabutikerna får du hjälp av fackfolk – både montörer och butikspersonal. Vi hjälper dig att göra en trygg och säker installation. Vi har dåligt drag i vår öppna spis. Dåligt drag kan ha flera orsaker.


Vanligast är att inte tilläcklig tilluft finns eller att eldstadsöppningen är för stor. Andra orsaker kan vara en för låg skorsten , hinder i skorstenskanalen eller en alltför trång rökgaskanal. För att förbättra verkningsgraden i en befintlig öppen spis måste elden kunna regleras. En spisinsats kan användas för att göra det.


Insatsen placeras i spisen och ansluts till skorstenen med ett separat rör (tex insatsrör) som heter kassettanslutning för spisinsatser. Om elden får tillräckligt med syre blir . Weiter zu Placering av skorsten - Skorstenen placeras lämpligen så nära nocken eller takets högsta punkt som möjligt. Den bör dels mynna över nock, dels minst meter över taktäckningen. Sticker den upp mer än meter över taket måste den förses med stege. Ett normalt nytt golvbjälklag klarar tyngden av en . Då lagrar eldstaden värmen och den försvinner inte rakt genom pipan ut till kråkorna såsom i en öppen spis.


Vad ska man göra, om det börjar ryka in? Efter sommaren och i allmänhet efter ett längre uppehåll kan en skorsten vara fuktig och kall. Då drar rökkanalen inte och det börjar ryka in. Det är viktigt att du funderar över hur omgivningen kan komma att påverkas av följderna av installationen, exempelvis av rökbildning eller liknande.


Om du vill installera en braskamin eller öppen spis behöver du göra en anmälan till stadsbyggnadskontoret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения