onsdag 10 februari 2016

Lampolja inomhus

Ni borde byta ut er lampolja. Jag köpte igår på Statoil för första gången (har tidigare handlat lampolja på andra ställen, ej mack) Har alltid tyckt att det luktat gått då man tänder en lykta. Men nu gjorde jag det med denna och det luktar kväljande. För oljelampor och lyktor inom- och utomhus.


Ger en klar låga utan störande sot eller lukt. Luktfri fotogenbelysning. Undrar därför om någon har tips på bra och framförallt luktfri fotogen? MYCKET TACKSAM FÖR INFO OM DETTA! Under stod Använd endast lampolja ? Så jag hällde i rapsolja som ju användes som lysbränsle förr, och satt vid det . Extra rent bränsle som passar alla typer av vekbrännare, exempelvis fotogenlampor och lyktor.


Brinner med klar låga utan st. Färglös och svagt stearindoftande ren paraffin. Används som bränsle för lyktor och oljelampor med veke. Välkommen till oss på Jula!


Hur ställer ni er till att använda fotogenlykta inomhus i lägenhet? Jag ser inga problem med det så länge ventilation finns. Det enda som kan störa är väl lukten.


Fotogen är väl ganska dyrt? Och om ja inte har helt . Feuerhand for dummies Beiträge 31. Weitere Ergebnisse von swedishsurvivalist. Lysfotogen från Fogas inomhus Beiträge 25. Diese Seite übersetzen 24.


I den lilla utsträckning jag skaffat bränsle till fotogenlampan (en sån med veke) i båten i modern ti så har det varit lampolja. Minns från förr att det verkligen hette fotogen och att det då var Esso Blå som var att föredra då den luktade minst. Eldade i helgen i en sån fotogenlampa med pump och . Leverantör: Thomée AB, Edw. Jag är lite osäker på vilket bränsle man kan använda. Har nog aldrig tänt en fotogenlykta tidigare.


Kan man använda lampolja (parafin), tänkte att den måste väl vara bäst för inomhus eldning? Lampolja Kemetyl Festival. Finns det förgasarfotogenlyktor utan förvärmning? Uppgifter om hur du får förvara brandfarlig. Man måste alltså alltid vara försiktig när man.


Innehåller ren n-paraffin som är en färglös vätska med en svag stearindoft. Lämplig att använda inomhus tack vare ringa lukt och os. Tänk på att om bränsleveken är högre än tre millimeter ökar risken för sotning. Den klassiska fotogenlampan tenderar idag att allt oftare kallas för oljelampa, då man numera oftas driver dem med lampolja istället för fotogen.


Jag vet inte ens om det finns vanlig fotogen i Sverige längre, det verkar bara vara lysfotogen eller lampolja. Precis, det och bildandet av partiklar i luften vilket ökar dödlighet i astma och hjärt och kärlsjukdomar är de långsiktiga riskerna med att ha eld som inte ventileras med en skorsten inomhus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения