torsdag 18 februari 2016

Montering av spisfläkt

För att slippa matos i köket ska du montera en köksfläkt, FixarTV hjälper med grundstegen men sen beror. Installera inte vilken köksfläkt som helst när köket renoveras eller köksfläkten ska bytas ut. Här får du tipsen du behöver innan du monterar ny köksfläkt. Hur stort arbete installationen innebär beror på om du ska göra en helt ny montering som innebär att du måste ordna med ventilationskanal eller om du ska byta ut en äldre köksfläkt och då kan ansluta den nya till den redan befintliga kanalen.


Vid nyinstallation måste du alltså dra en ventilationsslang från köksfläkten, . Förutsättning är att den nya fläkten kan kopplas på det befintliga systemet.

OBS: Tillkommer kostnad för frihängande eller vägghängda fläktar . Lätt att montera en THERMEX lösning. Om du är händig, så kan sköta monteringen själv. När du köper en THERMEX produkt, får du naturligvis med en monteringsanvisning. Om du inte känner dig mogen för uppgiften, så råder vi dig att överlåta monteringen till din.


Vilket avstånd ska man ha mellan köksbänken och fläktkåpan ? Hur högt över spisen rekommenderar ni att montera fläkten? Avståndet mellan bänkskiva och överskåp är cm. Vi vill ju inte placera fläkten så lågt att det blir problem att se spisplattorna och vi vill inte ha fläkten så högt upp att det ser konstigt ut.

Det snyggaste är väl att få en rak linje mellan underkanten . En köksfläkt kan vara svår att leva utan. Vi visar hur du monterar din köksfläkt, och ger dig inspiration. Gäller endast vid återcirkulation. Kolfiltret (extra tillbehör) till denna fläkt är ett LONG.


LIFE kolfilter och monteras istället för fettfiltret. Det finns fyra slags köksfläktar: kolfilterfläkt, utsugsfläkt och alliancefläkt samt spiskåpa, som inte är en riktig fläkt. Spiskåpan har ingen egen motor, utan samlar upp oset som sugs ut via husets gemensamma ventilationssystem. Vilken köksfläkt du ska välja beror för det första på om du bor i . Beakta alltid tillverkarens anvisningar för den kokutrustning som ska användas, om det över huvud taget är möjligt att använda en fläkt ovanför.


Det är inte tillåtet att montera fläkten över eldstäder för trä, kol eller annat bränsle i fast form. Futurum Spisfläkt F6är avsedd för montering under, infälld eller mellan skåp. Fläkten är utrustad med Easy- . Vägghängd eller frihängande? Fundera först över köksinredningen.


Då väljer du en vägghängd köksfläkt. Du kan också välja en bänkmonterad eller en fläkt. Montering av spisfläkt , fig 3.

Vid gasspis ökas avståndet till cm. Om högre monterings- höjd rekommenderas av gasspisens tillverkare ska hänsyn tas till detta. I vårt sortiment kan du välja en köksfläkt som perfekt kompletterar din smak – gör ett djärvt statement med en fläkt i dekorutförande som vår Skylight- fläkt (se bilden ) eller låt en stilren modell diskret smälta in i köket.


Skapar en perfekt atmosfär i. Elegant, infälld montering som passar alla kök. Minimalt underhåll tack vare . Spisfläkten är avsedd för montering infälld eller mellan skåp. Installation, användning, skötsel, underhåll mm framgår av denna anvisning. En typisk villabrand startar i mat som lämnats på spisen, eller som har antänts på annat sätt.


Elden klättrar direkt upp längs ventilationen ovanför köksfläkten. Om ventilationskanalerna inte har brandisolerats på vinden kommer elden att spridas till vinden med katastrofala konsekvenser. Anmärkning Utgående modell. Mekanisk brytare hastigheter. Pandora Green Flow Spisfläkt.


Vill du ha hjälp med montering ? En spisfläkt har en inbyggd motor och kräver en egen ventilationskanal där den ventilerar ut matos. Denna modell är vanlig i fristående villor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения