fredag 5 februari 2016

Gnistskydd vedspis

Framför en eldstad måste det finnas en eldstadsplan, men hur långst ut ska gnistskyddet gå, och hur går man tillväga för att installera en braskaminin. Här säljer vi gnistskydd och barngaller till din spis och kamin. Håller på och renoverar mitt gamla torp.


Det mesta börjar bli klart nu. Det är mest finliret som återstår. Lister, smygar lite målning osv.

Men inte minst gnistskydd framför vedspisen som används flitigt. Jag önskar lite tips på material som kan användas. Har funderat lite på plåt av något slag men inte . Hej Behöver man ha golvskydd( gnistskydd ) om man ska ha en kamin?


Plåt eller klinker som gnistskydd på golv? Avstånd på golvet brännbart? Golvskydd - Josef Davidssons Eftr. Du har inga produkter i varukorgen.

Välkommen till Josef Davidssons Eftr. Logga in som återförsäljare här! Lika praktiska som stilfulla!


Kromad plåt, med måtten 700x4som läggs framför en kamin eller vedeldad ugn som stänkskyd gnistskydd. Det finns inga produktblad för vald artikel. Idag är elden från en gjutjärnskamin eller vedspis främst en mysig, kompletterande, värmekälla men också ett stämningsfullt och vackert inslag. Gnistskydd i emaljerad plåt att lägga framför kamin elle… 7kr. Kamintillbehör typ golvskydd(härdat glas och plåt),vedkorg,vedstaplare, eldställ och skorstensrör diameter,skorstensrör med sotlucka.


Byggprodukter inom gnistskydd till vedspis. Den som funderar på att installera en gammal vedspis bör göra slag i saken snart. I juli inför Boverket skarpare miljökrav på utsläpp och verkningsgrad för fastbränslepannor och rumsvärmare som kaminer. Det tidigare undantaget för vedspisar för köket försvinner medan det för kakelugnar och öppna spisar . Minsta fraktkostnad 150:- Över 3kg 200:- Över 5kg 250:- Över 10kg 313:- Max 12kg.


Att möbler eller andra brännbara inventarier. Numera går köksfläkten ut via den. Någon kanske ställer kanske ett gnistskydd framför, men det är ju egentligen inget skydd.


BFS talar sedan som allmänt råd att se till att inte ofrivillig . Gråsvartlackerad plåt med måtten 700x4mm, som läggs framför en kamin eller vedeldad ugn som stänkskyd gnistskydd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения