onsdag 24 februari 2016

Välja kamin

De flesta kan få en mysig brasa som värmer hemma, men det finns vissa faktorer som påverkar vilken kamin man kan välja. Får man bara trivselelda några gånger i månaden? Sotaren ska även besiktiga alla eldstäder innan de får användas.


Behöver skorstenen provtryckas? Välja kamin , vad ska man tänka på? Här hittar du tips om olika typer av kaminer för uppvärmning när du ska välja kamin till din bostad.

Alla nya braskaminer och spisar kräver en bygganmälan och i vissa fall bygglov. Boytan och värmebehovet avgör vilken storlek på kamin du ska välja. Vilken effekt ska man ha?


Risken med en för stor eldstad är att man eldar på för låg effekt. Då bildas sot på glaset . Går du i kamintankar och har svårt att välja ? En ny app från Contura hjälper dig i valet av braskamin. Välj kamin , ta bilden – och du kan enkelt se hur rummet kommer att se ut.

Slutligen kan det vara en stor fördel som husägare att välja en Svanenmärkt kamin , för att garantera att man får en så effektiv och miljövänlig kamin som möjligt, säger Line Nederby. Svanenmärkta kaminer är effektiva och ger mycket låga utsläpp av miljöfarliga gaser och stoft. Denna webbplats använder kakor (cookies) för att garantera bästa möjliga användarupplevelse.


Om du fortsätter att använda webbplatsen, accepterar du användningen av kakor. Hitta min närmaste butik. Hur mycket belastning tål ditt golv etc. Det finns flera typer av eldstäder att välja mellan.


Söker du dekorativ öppen spis eller är du på jakt efter en kompakt kamin ? En eldstad som du kan måla eller vaxade betong? Misströsta inte – vi guidar dig steg för steg, när vi är klara är du redo att köpa en ny kamin. Tänk på att inte välja en alltför stor kamin. Det är svårare att elda och hålla hög temperatur i en större kamin och då är det lätt att det sotar mycket på glaset. Bestäm var kaminen ska stå.


Den ska passa in där den står, för där lär den bli kvar i många år. Låt gärna kaminen stå centralt i . När beslutet är fattat att köpa en kamin är det viktigt att tänka igenom vilken kaminmodell det ska bli och var. En vanlig miss folk gör när de köper en ny eldstad är att välja en alldeles för stor kamin med för hög uteffekt, det vill säga hur mycket värme som genereras. Effekten på eldstaden behöver anpassas efter det hus man bor i.

En stor kamin med en uteffekt på elva kilowatt motsvarar elva elelement, och det är . Om du bor i radhus, bör du också informera grannarna om dina värmeplaner. Ifall majoriteten av grannarna är negativa till dina planer, måste du fundera över vilket som är mest värt - grannsämjan eller kakelugnen! Försäkra dig också om att den kamin eller ugn du väljer är typ- och miljögodkänd. Få hjälp med att välja rätt kamin som passar dig!


Tips och råd om hur du eldar rätt för minsta påverkan på miljön. En kamin kan också sänka värmekostnaderna och gör oss mindre beroende av el och annan uppvärmning. Oavsett vilken kamin man väljer är det viktigt att tänka på vilket rum den ska placeras i. Vill du att barnens gummistövlar ska hålla ett tag gäller det välja rätt märke, visar Testfaktas test. Contura har ett stort sortiment av kaminer, braskaminer och eldstäder och vi är säkra på att det finns en för just dig! Låt Kaminväljaren hjälpa dig.


Dagens kamin har utvecklats enormt sedan de första levererades i mitten på 70– talet. Idag är rutorna inte sotiga och effekterna från kaminen bättre än många tror. Den absolut vanligaste modellen idag är en kamin. Vill man ha maximal effekt är det rekommenderat att välja en kamin i täljsten som alstrar värmen bäst.


Du kan välja mellan en kamin med eller utan sidoglas. Traditionella kaminer kyls ned förhållandevis snabbt, men vi har även värmelagrande kaminer som bevarar och håller kvar . Där kan du med ett reglage välja om värmen skall släppas ut i rummet direkt eller först värma täljstenen. Mkanske är rätt storlek för dig. Som konsument kan man idag välja mellan en mängd olika modeller, material och tillvalsfunktioner. Allra trendigast är braskaminerna som numera kan likna en vridbar platt-TV eller ett droppformat konstverk, hängande från taket!


Ett annat lockbete i värmebutikerna är uppmaningen att ”designa din egen . Del 40: Kloka råd för rätt kamin. Första rådet är att välja en modern, energieffektiv modell som är så skonsam mot miljön som möjligt. Undvik äldre, begagnade kaminer – utvecklingen har tagit stora kliv framåt sedan 80- och 90-talet. En kall vinterdag finns det inte mycket som .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения