torsdag 9 april 2015

Pelletskorg braskamin

Hej, jag har en öppenspis med energikassett, har tidigare eldat med ved i denna, men står nu i valet och kvalet hur jag ska göra till hösten, vintern. Sotaren tipsade om pelletskorg och han verkade positiv till pelletskorg. Det blir jämnare eldning och verkar ju smidigt dessutom.


Jag slipper bära tung ved fram . Njut av en värmande brasa. Elda med mm pellets i vanliga braskaminer , kakelugnar och öppna spisar.

Ett säkrare alternativ till att tända en brasa i naturen. Lämnar minimalt med aska. Så här eldar du med pellets i braskamin. Häll pellets nästan ända upp till kanten. Använd tändkloss, tändpåse eller ett par hoprullade ark med tidningspapper.


Ställ korgen i braskaminen. Se till att den står stabilt. Tänd försiktigt, och låt elden ta sig.

Efter ett par minuter blir det en fin låga. En fylld pelletskorg vars . Jämför priser och läs recensioner på Kaminer. Välkommen till PriceRunner!


Det är som att det inte blir någon riktig fart på elden, och sist när jag testade så brann ungefär halva pelletskorgen med synlig låga, men sedan var det som att lågan försvann och det låg mest och pyrde . Problem med briketter i öppen spis? Vi har skippat pelletskorgen och fyller lämpliga pappkartonger med pellets. Har testat pelletskorg i öppen spis och är inte så nöjd.


Pelletskorg till spisinsats, bra eller sot? Elda pellets i kamin , öppenspis och kakelugn med pelletskorg för jämnare eldning! På bilden IKEAs pastainsats (kr) till pastakastrullen! Man fyller en korg med pellets och antänder bränslet uppifrån. Förbränningen blir då jämn och långsam.


En normal brinntid är 0-tim, vilket ger en avgiven effekt . Med en pelletskorg kan du elda med pellets även i en vanlig kamin eller kakelugn Har du en traditionell braskamin eller kakelugn och drömmer om att kunna elda med pellets? I sådana fall är det en pelletskorg du skall införskaffa. En pelletskorg kostar bara runt några hundralappar och den går att använda i nästan alla .

Känns som bortkastade pengar när det verkar vara så många som är missnöjda med den. Har nu testat elda lite med spånbriketter, och visst det blir värme, men jag får inte upp den goa värmen som det blir med ved? Gör jag fel eller är det samma här att de inte funkar till 1 i braskamin ? Jag gillade idén med att man skulle kunna tända och sedan skulle det brinna lääänge med ganska låg effekt. Jag har testat en pelletskorg i min kamin. Men det verkar inte fungera i vår kamin då det behövs ett ganska bra drag för att pelletsen ska brinna ordentligt.


Ved från ett försurat område kan innehålla tungmetaller. IKEA:s pastainsats fungerar bra som pelletskorg. Gör att du kan elda m pellets i braskamin.


Vill du elda med pellets i braskaminen eller den öppna spisen så kan du använda en pelletskorg. I braskaminer , öppna spisar och kakel-ugnar bör du använda lövved. Gran och tall sprätter och.


Loggs fungerar att elda med i allt från öppna spisar och braskaminer till värmepannor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения