onsdag 21 februari 2018

Vad ska man ha för luftfuktighet inomhus

Det är viktigt att ha rätt luftfuktighet inomhus och rätt inomhustemperatur. Intab har dataloggers för. För dessa mätningar används en globgivare för att man på bästa sätt ska kunna ta hänsyn till förhållandena som råder i luften.


Hej Jag håller på och mäter lite fuktnivåer inomhus men är inte helt på det klara med vad som är normalt och vart man bör ligga. Har nu ställt in avfuktaren på.

Hur hög luftfuktighet kan man ha men ändå slippa mögel, spindlar och källarlukt? Vad är normal luftfuktighet inomhus ? Om du har en relativ fuktighet på över under en längre tid vid grader Celsius eller högre bör du utreda vad det beror på. Det finns också fuktmätare att köpa om du vill ha mer detaljerad fakta.


Detta gör inte bara att vi känner uttorka men det kan också få allvarliga konsekvenser för vår hälsa och hälsan. Läs mer om vad för torr luft innebär för din hälsa här. Sjukhus, institutioner kontor, produktion och lager har i flera år använt befutkningssystem för att säkerställa en korrekt luftfuktighet.

Efterfrågan på liknande . Luftfuktigheten är en väsentlig del i inomhusklimatet, men vad som är en idealisk luftfuktighetsnivå är inte helt enkelt att definiera. Om luftfuktigheten hålls under. Vi går igenom vad du ska tänka på för att du ska må bra inne. I december umgås vi mycket inomhus och det är därför en god idé att fundera över sitt inomhusklimat.


Om ni är oense om temperaturen inne, kan det faktiskt vara bättre att ha någon grad för kallt och klä på sig mer. Du lär ju ha samma luffuktighet inomhus som utomhus, såvida du inte torkar luften med air condition eller har någon typ av luftfuktare som går (alt. har ett helt hermetiskt slutet uthus utan ventilation). Låg relativ fuktighet är bra så undvik att befukta inomhusluften! Fråga: Vi har torr luft i vårt hus på vintern. Svar: Jag avråder bestämt från befuktning!


Det är idag konstaterat att den mesta av problematiken angående vår . Du vistas i ditt hem en stor del av livet. Därför är en bra inomhusmiljö med rätt temperatur och luftfuktighet viktig för din hälsa. Vilken temperatur bör man ha i hemmet?


Folkhälsomyndigheten rekommenderar – 24°C inomhus.

Temperaturen bör inte vara under 18°C i luften och under 16°C på golvet. Varm luft kan innehålla mer vattenånga än vad kallare luft har kapacitet att göra. Vid en relativ luftfuktighet på 1 behöver det inte regna, men det är åtminstone dimma eller dagg.


Däremot gäller inte det omvända. RF – Relativ Fuktighet talar om . Misstänker du att din ventilation är undermålig kan du enkelt mäta luftfuktigheten. En enkel hygrometer, ofta . Hur kallt får det vara om man ska arbeta utomhus? Problem med kyla inomhus inträffar oftast under vintern vid köldknäppar. De flesta människor vill ha mellan och grader inomhus , men behoven är olika för olika personer.


För personer som är mer känsliga, till exempel äldre eller sjuka personer eller små barn, bör luftens . Vad gäller de faktorer som påverkar luftfuktigheten. En optimal luftfuktighet inomhus ska ligga mellan och procent. Dessutom kan hög luftfuktighet leda till en ökad avgasning från husets material, samt en större förekomst av . Något som påverkar luftfuktigheten inomhus och som gör att våra inomhusväxter lätt kan tappa gnistan. De vanligaste krukväxterna. Men vad är det meteorologiska uttrycket luftfuktighet egentligen?


Tillexempel kan man ha många växter tillsammans eller ställa stora skålar med vatten framme i rummen. När utetermometern visar tio minus, blir den relativ luftfuktigheten ( ) lite drygt tio procent inomhus. Detta märks tydligt på vintern när kall utomhusluft förs inomhus och värms upp.


Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Men , många är det som inte har en sådan stor koll på vad det egentligen betyder att ha ett bra inomhusklimat och vad man kan göra för att förbättra det. Att mäta klimatet inomhus kan vara ganska komplicerat. När man fått klagomål och ska kontrollera det termiska klimatet görs detta lämpligen i två. Instrumenten mäter både temperatur och relativ luftfuktighet.


Vi reserverar oss för eventuella. Om problem uppstår sommarti ska man utföra mätningar även då. Man bör mäta i den så kallade .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения