tisdag 13 februari 2018

Braskamin utan rök

Drömmen om en eldstad i hemmet eller på jobbet kan bli sann utan stora kostnader eller installationsarbeten. En skorstensfri kamin släpper inte ut någon rök och kan därför ställas i en helt vanlig lägenhet utan rökkanaler. Den kräver varken installation, besiktning eller bygganmälan - det spar du både tid och pengar på.


Vi har ett stort sortiment av skorstensfria spisar , det ger dig en eldstad utan skorsten. Den skorstensfria kaminen, som eldas med flytande ved (bioetanol), ser numera ut som en vanlig kamin.

Men det finns stora olikheter. Experten Stig-Göran Nygår Kaminmagasinet, förklarar fördelarna och skillnaderna. Den stora fördelen är att kaminen är skorstenslös och att du utan problem kan flytta . Perfekt för kalla vinterdagar! Den elektriska eldstaden imponerar med sin tidlösa, klassiska design. En skorstensfri eldstad ger dig alla fördelar som en riktig eldstad har utan att tumma på känsla eller kvalité.


Eftersom den varken har en skorsten eller riktig eld slipper du både rök och sot som annars kan smutsa ner möbler, golv och tak inomhus. Funderingar på skorstensfri kamin ?

Vad behöver man tänka på när man ska välja, vilken är bäst? Här hittar du bra tips om skorstensfria kaminer när du ska välja en kamin utan skorsten. Allt fler väljer att installera kamin , öppen spis eller kakelugn för att få det mysigt och varmt på vintern. Inget är så romantiskt som en sprakande eld.


Vill du uppleva känslan av en värmande och levande kamin , men vill slippa röken ? Här kan du finna en riktigt snygg etanolkamin online som fyller alla dina krav och behov. En etanolkamin kan verkligen lysa upp hela rummet. Våra skorstensfria kaminer eldas med spisbränsle vilket gör . Genom att köpa en kamin med gasol har du kontrollen över elden, och kan lätt stänga av och sätta på, helt utan att behöva tänka på rök.


Upptäck vårt sortiment av vackra, moderna och eleganta skorstensfria kaminer och börja njuta redan idag! Trademax har samlat ett stort utbud av skorstensfria kaminer och andra . Lars Mytting, författare till succéboken Hel ve ger dig råd om vad som är viktigt att tänka på när du eldar i en eldstad. Skorstensfri öppen spis som man eldar med etanol.


Tänk dig att slippa vedklyvning och sot. Syftet med en skorsten är att föra ut röken från brinnande trä. Nyckeln till att undvika rökbildningen är helt enkelt att använda andra brännmedel.

Hitta alltifrån en liten behändig modell till en rejäl kamin utan skorsten i vårt sortiment. Kontakta oss med frågor om skorstensfri öppen spis. Vi på K-rauta har flera olika kaminer att välja på till bra priser. Kaminerna i vårt sortiment är i olika storlekar och stilar från populära varumärken som NSP, RGE och Westfire.


Elda alltid med torr ved. Nyhuggen ved släpper ut mycket mer tjära och kräver dubbelt så mycket mängd för att ge samma värmetillförsel. Detta ger en bättre värmeekonomi än att maxelda under. För kakelugnar som ej kan eldas med ved finns nu en lösning. Den svenska tillverkaren Vauni, som specialiserat sig på skorstensfria eldstadskoncept, lanserar en produkt som löser problemet med att många vackra kakelugnar inte kan användas på grund av vedeldningsförbud eller icke fungerande . När man vill höja mysfaktorn bortom levande ljus och inte har en riktig kakelugn eller öppen spis kan en kamin utan skorsten vara ett alternativ.


De kräver inget bygglov och avger ingen rök eftersom de eldas med biobränsle. På marknaden finns i dag ett otal modeller som ger stor flexibilitet när man vill . En värmande brasa förhöjer alltid stämningen, särskilt under den mörka och kalla tiden på året. Alla har dock inte möjligheten att installera en öppen spis eller braskamin.


Här tittar vi närmare på tio modeller utan skorsten som alstrar viss trivselvärme. Spisarna placeras antingen fristående, hängande eller .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения