onsdag 21 februari 2018

Sprida värme från kamin

Kära forumkamrater, Jag har en kamin som alstrar bra med värme i mitt vardagsrum, som är på ca kvm. Hur kan jag sprida värmen vidare? Hjälp med spridning av värme från kamin - Mestmotor.


Har en kamin som alstrar enorm värme på lite ved. Problemet är att värmen fastnar i rummet där kaminen står.

Hur ska man få spridning på värmen ? Vet att takfläkt löser problemet bra då jag har stor upptagen dörröppning till resten av huset. Men jag hittar ju ingen snygg. Vill ha en neutral fläkt utan . Installera kanalsystem för att sprida värme från kamin.


Fråga: Jag har en gammal skånelänga som är formad som ett V (alltså inte en U-gård). Mitt i huset har jag en kamin. Jag skulle vilja sprida värmen genom ett kanalsystem av spirorör på min ouppvärmda vind.

Perfekt för öppenspis eller braskamin. Här är det kompletta paketet för dig. Trött på att värmen är ojämn värme i hemmet? Vi erbjuder dig värmeflyttare. Få en jämnare spridning av värmen i ditt hus med vårt kompletta paket.


Våra värmeflyttspaket har olika . Jag hade tänkt sätta in en kamin i vårat vardagsrum och undrar om det finns någon som har någon bra ide hur man ska kunna sprida värmen i hela huset så bra som möjligt? Kaminen kommer att stå i ena delen av huset och det är väldigt öppet i vardagsrummet och köket men ner till sovrummen är det som . Hur får man ut värmen i hela huset? Sprida värmen från kaminen? Andra halvan av huset, där vi har sovrummet, är alltså ganska kallt, men välisolerat, och just nu använder vi el-element där för att inte frysa. Det jag undrar är alltså om någon har en fiffig lösning för att sprida värmen bättre.


Vi har funderat på ett vattenburet system med element och så, men det . Kamin i sovrummet med enkel skorsten ut genom väggen, inte så vackert, men funktionellt. Nu har vi en produkt som på ett helt nytt sätt att sprider värmen från en kamin eller luftvärmepump. Ett par Jeepdunkar fyllda med sand som . Har du problem att få värmen från din braskamin eller värmepump jämnt fördelat i hela huset?

Som så många andra bra historier börjar denna historien med ett problem som måste lösas. Har du en braskamin vet du att det kan vara svårt att sprida värmen till andra rum i huset. Det var precis de problem som Lars, grundaren av Airmove, stötte på dagligen. Lösningen blev Airmoves första produkt. Eldstäder har hög mysfaktor men nästan all värme smiter ut genom skorstenen.


Senaste jag har gjort är att dra ett 160rör från värme gallrena på sidan till husets ventilations central (där el-uppvärmingen förr var). Detta sprider värmen i huset mycket jämnare än innan. Förut var det grader i vardagsrummet efter en hel kvälls eldande, men i hallen meter från kaminen var det . För ett perfekt inomhusklimat.


Förutom att man får jämn temperatur så motverkas även kondens. En stor fördel är att när värmen börjar cirkulera, . Värmeflyttare används exempelvis då man vill flytta överskottsvärme från ett rum med öppen spis eller braskamin till angränsande rum. Letar du efter ett bra sätt att sprida värmen från din kamin ? Det är mysigt med en braskamin och den sprider skön värme i rummet. Men varför inte utnyttja värmen fullt ut och sprida den i hela huset?


Det tar bara ett par dagar att installera ett effektivt ventilationssystem som fördelar värmen till alla rum i. Soliduct har noggrant valt ut produkter som vi vet fungerar bra tillsammans och ger en mycket låg ljudnivå till ett bra pris. Värmeflyttarpaketet är avsett för spridning av värme från ett rum till ett annat över en sträcka på ca 2. Ansluts kaminfläkt effektiviserar kaminens eller den vedeldade spisens uppvärmning genom att cirkulera den varma luften ovanför kaminen ut i rummet. Tack vare det termoelektriska elementet drivs fläkten enbart av värmen från kaminen. Fläkten placeras ovanpå spisen eller kaminen. Fläkt som cirkulerar varmluften från kaminen ut i rummet.


Vi har inget riktigt bra svar här, men har svårt att se att en takfläkt skulle förbättra värmespridningen i rummet inom ramarna för ett vanligt radiatorsystem eller golvvärmesystem. Möjligen om du har en kamin i rummet. Värmen stiger uppåt och en fläkt kunde eventuellt få denna extra värme att spridas, men det har vi aldrig . Stenens främsta egenskaper är vida kän att kunna lagra värme effektivt och förmågan att kunna sprida den jämnt under lång ti precis som en kakelugn.


Värmemagasinet döljs i kaminens omramning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения