onsdag 28 februari 2018

Oljeprov

TexChek Plus innehåller fem oljeanalyser. Allt du behöver finns i förpackningen och det går till såhär: Du tar oljeprov från din maskin eller motor. Provet skickar du till vårt laboratorium.


Analysen av din smörjolja jämförs med referensvärden för ny olja. När analysen är klar skickar laboratoriet en sammanställning av . Uttrycket ”kolla oljan” får verkligen en ny innebörd!

Oljeprover kan också göras för en hälsokontroll av respektive maskin eftersom man får veta om det finns metallpartiklar i oljan som indikerar att något håller på att gå sönder. Vi rekommenderar därför att ta oljeprov t ex vid köp av begagnad maskin eller begagnat fordon för . Lab Advisor oljeanalyser. Vi hjälper gärna till att avgöra vilken analys du behöver. Portabelt kit för oljetest.


OQS Sample Case från RMF Systems är världens mest avancerade portabla kit för oljetester. Den möjliggör korrekta provsvar, på vilken olja som helst, på bara några sekunder. Från endast ett litet oljeprov ger testkitet ett precist svar på oljans kondition.

Oljeanalys - Tillståndskontroll genom oljeanalys i mekaniska system hjälper dig att planera underhållet och minskar risken för slitage och haverier. Från glassprutan gjorde vi en gasanalys som berättar om hur transformatorn mår, om det är för hett någonstans, eller om det pågår något elektriskt fel i transformatorn, till exempel glimning eller sprakningar. Analyskedjan är lång och börjar redan med planeringen inför att ta ut ett oljeprov.


När provtagningen är utförd gäller . Hej är det någon här som lämmnat in oljeprov på john deere o fått svar medans ni har kvar oljan alltså innom 1mån? Möjlighet att ta oljeprov från hydraultanken direkt efter maskinen varit i drift bör ge ett säkrare prov. Uppgifterna från SGU är inte optimala för detta arbete men jag anser att samtliga resultat ger en tillräcklig grund för att dra slutsatsen att det inte finns indikationer på att kisel har samband med eventuell inträngning av sand . En standardoljeanalys används för att fastställa halten av slitagematerial, syratal, fukt och viskositet. Vi levererar provflaskor, etiketter, protokoll och en svart behållare att skicka proverna i. Analysresultatet skickas direkt till kund.


Upptäcks felaktigheter skall nya prover tas omgående och utan extra kostnad för Beställaren. Analyslaboratoriet är skyldigt att till Underhållsle- verantören bekräfta att mottaget oljeprov håller god kvalitet, för att därefter kunna ansvara för eventuella fel begångna under anslysfasen. Försäljning av Elettro CF svetsar och plasma, GenSet och CGM elverk, MACC metallsågar, TECMATE batteriladdare, FEMI, NightSearcher arbetsbelysning, LYOM Oljerening samt Newline Minireningsverk. Luftfilter, bränslefilter, motoroljefilter, trans-missionsfilter, broms-torkfilter, hydraulikfilter, kylvätskefilter, filter-verktyg, förbättrade filter, vattenseparerande bränslefilter, djupfilter, vevhusventilationsfilter, hyttfilter, kylvätska, oljeprov m. För offert på filter eller mer info ring eller skicka mail.


Alla maskiner ska ha uppmärkta uttag där oljeprov ska tas. Orange minimessuttag och orange märkplåt med texten OLJEPROV OLJEPROV OLJEPROV. Maskintillverkarna svarar för att märka och ange kretsar där oljeprov ska tas).

Alla analyser ska redovisas i ett trenddiagram, med vissa tidsintervall, för att . Ronny från Volvo GTO har tagit med ett oljeprov från en växellåda i gjuteriet i Skövde. Här undersöks provet med hjälp av ett mikroskop som kopplats till PC:n. Inger från GKN utmanar Bertil med ett oljeprov. Bra resultat vid partikelräkningen och inget att anmärka på . Tyska myndigheter har tagit ett oljeprov från det utländska fartyg som misstänks ha orsakat oljeutsläppet utanför Gotland.


Fartyget befann sig då i hamnen i Kiel, uppger kammaråklagare Mats Wihlborg i Visby. Det oljeprov han tog skickades till Svelab för analys. Analysen visade klart och tydligt att det inte var eldningsolja utan sannolikt spillolja. Vid ett telefonsamtal hävdade denne att det inte fanns någon förbindelse mellan tippfickan och tanken och . Qatar Shell är en långvarig partner till JMJ, med ett arbetsförhållande som spänner över nästan år.


Behavioral Safety Leadership Coach Mark Peacock reflekterar över vad han har sett och upplevt under JMJs partnerskap med Shell Pearl GTL Mega Project. Regelbunden analys av oljeprov är ett utmärkt verktyg för uppföljning av maskinens tekniska tillstånd och en väsentlig del i konditionsbaserat underhåll. Med oljeanalys kan maskinens driftsäkerhet ökas och underhålls- och driftskostnaderna minskar. Det innebär att tidig upptäckt av eventuella problem, som visas vid . SOAP oljeprov ger besked om resthalter av ett stort antal mineraler och metaller.


Dessutom ges besked om fukthalt och oljans syratal som svar på analysen. Leveransensomfattning: st frankerad pappburk st provtagningsburk st följebrev st etikett att klistra på flaskan. Oljan måste kontrolleras med jämna mellanrum genom att ta ett oljeprov i en genom- skinlig flaska vars volym är cirka en halv liter. Det finns en speciell teknik som måste användas för att få ett bra och pålitligt oljeprov.


Ur proven kan man få reda på bl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения