torsdag 15 februari 2018

Fläkt för braskamin

Njut av värmen från din kamin. Med en fläkt monterad på kaminen sprider sig värmen effektivt från rum till rum. Termostatstyrd - startar automatiskt när du eldar och stannar när elden falnat.


Enkel att montera, även i efterhand med bibehållen uteluftsanslutning . Sprider värmen vidare från kaminen!

Ansluts kaminfläkt effektiviserar kaminens eller den vedeldade spisens uppvärmning genom att cirkulera den varma luften ovanför kaminen ut i rummet. Tack vare det termoelektriska elementet drivs fläkten enbart av värmen från kaminen. Med Ecofan på Er kamin ökar ni komforten i rummet och vedförbrukningen blir lägre. Fläkten placeras ovanpå spisen eller kaminen . Hos Mariebergs hittar du fläktar till eldstäder som ger en bättre värmespridning från rum till rum. Välkommen att välja fläkt till din kamin hos oss!


Värmefläkten placeras ovanpå braskaminen.

Värmen från braskaminen får igång motorn som får fläkten att snurra och fördela värmen i lokalen. Passar ej till pelletskamin e. Jämför priser och läs recensioner på Fläktar. Detta ger möjlighet att överta en stor mängd värme från avgaser och överföra den till . Smartfan är en fläkt som ökar värmespridningen från kaminen. Sveriges ledande butiker och kedja för brasvärme. Vi erbjuder braskaminer , kaminer, eldstäder, skorstenar, kakelugnar, vedspisar.


Hos nyare modeller kombineras ofta strålningsvärme med konvektionsvärme. Till vissa modeller finns även möjlighet att koppla till en eldriven fläkt. En kamin klädd i täljsten tar längre . Till det behöver du ett värmeflyttningssystem, som i huvudsak består av en massa rör och en fläkt. Dessutom behöver du en del isolering. Som verktyg behövs en bra kniv, ett bar hålsågar och några handverktyg.


Som bekant stiger värme uppåt, så det bästa stället att hämta värmen ifrån är ovanför kaminen. Mitt i huset har jag en kamin.

Jag skulle vilja sprida värmen genom ett kanalsystem av spirorör på min ouppvärmda vind. Luftflödet i olika rum tänkte jag styra manuellt med ventiler. Jag har ett antal frågor angående detta.


Kanske inte för att det blir (lite) bättre effekt ut men främst för att värmen kommer så mycket snabbare. Värmeöverföringen från en kamin sker i huvudsak som strålningsvärme och konvektionsvärme. En Draftbooster-skorstensfläkt är en elektrisk fläkt. Den installeras ovanpå skorstenen och ser till att din vedeldade braskamin får tillräckligt med luft för att problemfritt brinna rent under hela dagen.


Draftboostern skapar ett undertryck i skorstenen och eliminerar därmed de problem som kan uppstå när man använder fast . Det finns även en del braskaminer med inbyggd fläkt som är tänkt att snabbare fördela värmen. Det ökar inte effekten utan ger bara snabbare spridning av värmen. Men i en permanentbostad är det inte lika viktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения