onsdag 28 februari 2018

Bränsle till kamin

SOT, RÖK och DOFTFRITT liter biobränsle brinner i 2-timmar - beroende på storleken av elden. Finns även med kaffe eller skogs doft. Det är effektivt och relativt billig värmekälla.


Redan efter några minuters användning är klart märkbar ökning av temperaturen . Etanolbaserat spisbränsle för användning inomhus i dekorationsspisar, etanolkaminer och kaminer utan veke. Bioetanol CL1har specialutvecklats och testats specifikt med keramiska brännare från Ruby Fires.

Det garanterar dig optimal förbränning. Därför avråder vi från användning av annat flytande bränsle än CL1i våra Bio kaminer , eftersom kärnan annars kan förlora sin förmåga att . I ett rum med volymen kubikmeter testade doktor Michael Wensing och hans grupp fyra olika kaminer och sammanlagt åtta bränslen från olika tillverkare, flytande såväl som i gelform. Rent teoretiskt bildar bioetanol vid förbränningen endast koldioxid och vatten, säger Wensing, men i praktiken ser det . Sedan tiotalet år tillbaka finns skorstenslösa kaminer för alkoholbaserat bränsle på den svenska marknaden.


Kaminerna ger möjligheten att ha en öppen spis utan att behöva bygga en skorsten. Därför fungerar också bioetanol som spisbränsle i olika former av fristående kaminer. Etanolbränsle för bilar, fotogen eller lampolja ska alltså inte förbrännas i kaminer.


Ju längre ti desto bättre, och effektivare bränsle – precis på samma sätt som med andra typer av bränsle.

Vaunis kaminer drivs av ren, flytande denaturerad etanol som säljs under olika handelsnamn på bensinstationer, byggvaruhus och internet. Vi har även gasolkaminer för att ha inomhus som ger dig snabb uppvärmning och gjutjärnskaminer som gör det möjligt för dig att värma mat och dryck. För att du ska ha nytta av din kamin oavsett om det är en gasolkamin eller skorstensfria kaminer och eldstäder har vi utmärkt bränsle så som ved och pellets. Men det är inte bara att slänga in ved och tända på.


Det är viktigt att elda på rätt sätt, med rätt bränsle och med rätt mängd bränsle. I eldningsinstruktionerna till din kamin kan du läsa hur mycket ved som ska användas i startbrasan. När brasan är igång kan du gå ut och titta på röken. Gå från öppen spis till spargris med en värmekälla som sänker dina värmekostnader rejält.


Bränslet i skorstensfria kaminer är bioetanol. Bioetanol, eller denaturerad etanol som det också kallas, avger inga farliga avgaser, och gör det mycket lämpligt som bränsle inomhus. Det enda som bildas är koldioxi ånga och värme. Produkten är tillverkad av . Mig veterligen tar de fortfarande så mycket för den.


Någon annan som har upplevt att den barnsäkra korken på Karnevalflaskorna är . Det är inte bara en bra anläggning som krävs för att uppnå en acceptabel förbränning, utan du måste också se till att du eldar med rätt bränsle. Nyare kaminer och vedpannor är nästan uteslutande tillverkade för eldning med just ved. Andra bränslen , som kol, torv och pellets har egenskaper som ställer andra krav på . Branden startade när kvinnan skulle fylla på en så kallad skorstensfri kamin , som eldas med en brännbar vätska.

Spisen hade inte svalnat - och det var varm vätska kvar i kärlet som ledde till att en explosionsliknande bran tror polisen. Har man eldat i tre-fyra timmar och ska fylla på med nytt bränsle , . Vill du uppleva känslan av en värmande och levande kamin , men vill slippa röken? Fundera på en kamin utan skorsten.


Här kan du finna en riktigt snygg etanolkamin online som fyller alla dina krav och behov. En etanolkamin kan verkligen lysa upp hela rummet. Våra skorstensfria kaminer eldas med spisbränsle vilket gör . Biltema har detta bränsle för just etanolkaminer.


Därför ska du som eldar tänka på att: bränslet ska vara lagom torrt och att lufttillförseln ska vara god. Man får inte elda hushållsavfall, plast, målat eller impregnerat virke. Risk för rinnande bränsle - kaminer är inte gjorda för vätskor som bränsle och kan vara otäta, så att bränslet skulle kunna rinna ut. Kan kanske hanteras genom någon form av metallskål som bränslekärl i kaminen.


Risk för explosion vid påfyllning av bränsle - etanol är ett flyktigt bränsle som kan skapa . Braskaminen får anslutas till räkkanal godkänd för 3grader Celsius.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения