fredag 9 februari 2018

Mögel i hus vad göra

När vi flyttar till en ny lägenhet. Huset , som är byggt på 30-talet, ägs av en privatperson men förvaltas av ett företag, som också förvaltar ett 70-tal andra fastigheter i Stockholmsområdet. De gemensamma utrymmena i . Var tredje villa i Sverige har problem med fukt, mögel , röta eller hussvamp.


Om du misstänker att du har fuktproblem, genom lukt, missfärgningar eller läckor, ska du låta en fackman göra en besiktning eller utredning.

Att få bort mögel i huset behöver inte vara omöjligt. Läs vidare här så får du råd och tips på hur du kan göra ! Fälterfarenheten är den att mögel varierande . Det är inte ovanligt med. I den här artikel kommer du få hjälp och råd om vart du ska vända dig och vad man kan göra för att förebygga problem i husets konstruktion. Andra signaler på att du kan ha problem med fukt, mögel och röta är kondens på fönstrens insida, fuktfläckar, röta i trämaterial eller vittrande sten- och putsmaterial.


Här kan du läsa om vad man kan göra när huset drabbas av mögelskada samt hur du kan förhindra att det händer.

Hur vet man om man har mögel ? Vanligtvis för att någon ser möglet eller känner lukten av det. Man kan misstänka att det finns mögel om huset har någon av de riskkonstruktioner som är kända för att kunna . Vi har köpt ett hus med källare byggd -82. Vi får tillgång till huset den April så det brinner lite i knutarna. Vi trodde att vi köpt ett. Misstänker mögel , vad göra ? Massor av mögel - vad göra ? Mögel i sovrum - hur sanera?


I många äldre hus är vindsbjälklaget så dåligt isolerat att risken för mögelangrepp där är näst intill uteslutna. Inte sällan är den enda isoleringen en . Behöver alla källare åtgärdas? Detta problem är mindre ifall ytan i källaren inte ska bebos och inredas.


Ligger källaren särskilt från huset och man använder den mer för att lagra vin så behöver man inte nödvändigtvis göra något. SVAR: Jag tycker att ni ska göra en undersökning för att se om lukten kan härledas till mögel. Ni kan googla på ”sjuka hus -test” för information om en hel mängd tester ni kan göra i er inomhusmiljö.

Att termen sjuka hus myntades har med ohälsosamma ämnen i våra inomhusmiljöer att göra och att . Den som exponeras för mögel eller kemiska ämnen som ges från byggmaterial kan utveckla överkänslighetsreaktioner, astma eller allergi. Fukt- och mögelskadorna märks i de flesta fall först genom en obehaglig lukt i huset. Vad kan jag göra för att minska risken för fuktskador?


Lukten sätter sig lätt i folks kläder. All fukt är knappast farlig, men min näsa reagerar. Som jag skriver är vi ofta sjuka och jag leder sjuktoppen härhemma med ständiga förkylningar och influensliknande symptom och nu har vi börjat fundera om det kan finnas något dolt i huset som gör oss sjuka? Alla hus och hem har ju sin lukt men.


Exempel på sådant som orsakat problem är radonalstrande blåbetong, kaseinhaltigt flytspackel, platta tak och ovanliggande isolering på betongplatta. Vad ska du göra då menar du? Många av de hälsoproblem som beror på inomhusmiljön har att göra med fuktskador och ventilation. Andelen personer som bor i hus med fukt- eller mögelskador minskar . Börja med att själv försöka få bort möglet. Om det inte går så är det viktigt att du kontaktar din hyresvärd för att få det åtgärdat.


Fuktskadade väggar, tak, golv eller otillräcklig ventilation är de främsta orsakerna till mögelangrepp inomhus. Oavsett vilken typ av mögel du har i huset bör du se till att det . Om du får fukt- eller mögelproblem inomhus kan det bero på flera olika orsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения