fredag 18 augusti 2017

Vattenburen braskamin

Svar: Den är för småhushåll som har vattenburen uppvärmning och som vill koppla ihop vattenmantlad värme med resten av värmesystemet. Man behöver en styrning och en dockningstank som gör att du kan komplettera värmesystemet med energikällor som ex. Bredaste sortimentet av vattenmantlade kaminer som värmer upp hela huset.


Våra vattenmantlade kaminer är nyckeln till många energismarta lösningar som vi erbjuder. Vi på Nordic Värmesystem har en lång erfarenhet av vattenmantlade produkter och vi har det bästa och bredaste sortimentet i Sverige.

En vattenmantlad braskamin ger inte bara den så eftertraktade . En kamin i huset som genererar reell värme har blivit ett attraktivt vapen i kampen mot alltför höga uppvärmningskostnader. För den som har ett litet hus och ett vattenburet uppvärmningssystem kan en vattenmantlad kamin vara svaret på frågan om vilken typ av kamin som lämpar sig bäst. Vad menar vi egentligen när vi säger en smart vattenmantlad kamin ? Det innebär att du får värme från kaminen i hela huset genom dina vanliga element. Du får en jämn och skön värme och du får även . Jag har funderat på om vattenmantlad braskamin kan vara något att fundera på för vårt husbygge.


Uppenbarligen är det en merkostnad för detta som.

Nybyggt hus med vattenburen golvvärme och. Golvvärme och kamin = kall platta? Perfekt för dig som vill värma hela huset genom vattenburen system. Vattenmantlad kamin med kylslinga.


Med en verkningsgrad på hela , en effekt på 1kW och värmeandel mot vattenmanteln är Walltherm en unik värme-maskin. Med underförbränningstekniken ger Walltherm fina flambilder till rummet. UNICOMBI och RMär två snygga kombikaminer för ved- och pelletseldning som kombinerar funktioner i en pelletskamin och en braskamin i en och samma. Kaminen är utrustad med IR-glas som ger reducer. Eldstäder har hög mysfaktor men nästan all värme smiter ut genom skorstenen.


Se hur du bättre kan ta till. När ni valt modell kan ni även välja hur energin skall ge sitt tillskott till bostaden, vattenburen värme, ackumulerande värme eller konvektionsvärme (luftspridning). Er insats till en BRUNNER-insats, skapar glädje utan gränser… Brunner levererar en kamin som kan eldas mot er befintliga eller nya skorsten. Nu vill jag ändå av rent principiella och vetenskapliga skäl se om jag kan få ner förbrukningen mha att använda vår braskamin.


En förutsättning som vi har, är också att vi har gratis ved vilket såklart gör sitt. Som jag förstår det är vattenburen golvvärme ett trögt system och min tolkning är att jag inte kan räkna . Varför är värmepump och braskamin så populärt?

Behöver jag två expansionkärl? Man vill gärna elda för mysfaktorn, men samtidigt vill man ha energisnål, jämn och bekväm uppvärmning. Då är värmepump och braskamin en passande kombination.


Luft- luftvärmepump och eldning – en lysande kombination. Byggnaden ska inte ligga i område där det redan finns fjärrvärme eller där fjärrvärme planeras. KMP Drag är en lösning som gör det möjligt att installera KMPs kaminer utan skorsten. Med en skorstensfri pelletskamin är du inte bunden till placeringen av din skorsten det är dessutom billigare än att installera en ny skorsten eller att renovera en . Har man vattenburen värme kan man välja en vattenmantlad kamin för att koppla på det befintliga systemet – och pannan blir en fullgod värmekälla för hela huset.


Om du saknar värmesystem och behöver värme på flera våningsplan kan en vattenmantlad kamin kopplas till fläktkonvektorer, radiatorer som blåser varmluft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения