fredag 11 augusti 2017

Frostfritt vatten

Frusna rör är ett problem när kylan kryper ner i vårt land. EVP har produkter för att förebygga skador och läckage orsakade av frostsprängda rör och vattenledningar. Våra produkter är allt från värmekabel med sladdställ till anpassade längder på löpmeter och färdiga slangar med inbyggd värmekabel.


I kväll är det dags igen för Guldgalan i Östersund. En av årets nominerade företagare är Marie Hasselbom vars affärsidé föddes en kall vinter i Roslagen. Jag tänkte att man kanske kunde göra något enklare hemmabygge med hjälp av rektangulär murbruksbalja, kanske isolering i botten och så typ två sånna frysväskor som jag nämt ovan?

Handla enkelt prisvärda redskap och maskiner online. Uppvärmda baljor hittar jag till häst och jag vet inte om de håller för en gris, tycker de är en aningen små (kg) och jävligt dyra. Nåt sorts cirkulerande vatten? Ericsons Islandshästar,rh:aseericson. Södra Åby Lokalförening -,rh:sodraaby.


Thermolac LaBuvette vattenautomat för frostfritt vatten till djuren. Frostfritt vatten - Elvärmeprodukter i Skellefteå AB,rh:evpab. Isobac elvattenautomat och elvattentråg,rh:lantbutiken.

Fungerar precis lika bra för att hålla vattnet svalt på sommaren. Vet inte hur vi klarade oss innan vi skaffade denna. Denna produkt kräver ingen . Värmekabel 230V med stickkontakt o termostat.


Självbegränsande värmekabel för vatt. VÄRMEKABEL PLUG-IN EKONOMI. Finns i färgen blå eller röd. Thermohink komplett – isfritt vatten utan el.


Till kopparna kan det behövs tillbehör som transformator, termostat, termorör m. Elvattenkoppar passar, precis . Robert Olsson, känd i ridkretsar som Hestsambon, har snickrat lite inför julen. Hans sambo Sanna berättade nämligen att Chamiro behövde frostfritt vatten i hagen. Många hästägare gör det istället bekvämt för sig genom att låta hästarna vara inne mer, och skippa vattnet i hagen.


Men hur jag ska koppla vattnet så det blir idiotsäkert ur frostsynpunkt om jag kallställer huset under vintern? Jag hade tänkt att dra PEM- slang med värmekabel (om jag inte når frostfritt ) i marken som går . Isfritt på vintern och svalt på sommaren – i hagen, boxen och stallet. En värmebalja är räddaren i nöden när kylan faller på och vattnet lätt fryser i vattenkaren.

Den ser till att hålla vattnet frostfritt och tinat så du slipper oroa dig för djuren står utan vatten kalla dagar. I Granngårdens sortiment finns värmebaljor till häst och andra djur från Isobar. Våra baljor lämpar sig för utomhusbruk och för . Att använda plastkopp med ventilen i botten på koppen, gör att värmen koncentreras till metallkopplingen. Då håller sig även vatten som står kvar i koppen frostfritt.


Använder du vår vattenkopp ”Isfri” med ventilen bottenmontera har du frostfritt vatten ner till -°C. Det gäller att gardera sig mot tjälskador, säger experterna, och föreslår att du ska gräva ner till frostfritt djup. Experterna säger också att vatten - och dräneringsrör ska ner på frostfritt djup . Inlägg om frostfritt vatten till hästar skrivna av aseericson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения