fredag 18 augusti 2017

Ftx aggregat bäst i test

Testlab har testat åtta modeller av FTX - aggregat. Mest energi går att spara in norra Sverige. Energimyndighetens test av åtta FTX - aggregat visade att skillnaden i energibesparing minskar med i genomsnitt procent när temperaturen sjunker från 2°C till -15°C.


Nedan ser du en jämförelse mellan. Priserna för filter varierar mycket, och beroende på val av FTX - aggregat , så finns det olika filter som lämpar sig bäst.

De nya kraven börjar gälla redan den mars i år med. Ftx aggregat bäst i test. Boverkets byggregler, BBR, är en samling av föreskrifter och allmänna råd som fastställs av Boverket och gäller svenska byggnader. Här är länkar till Energi myndighetens tester och där finns bland annat test av FTX aggregat för olika husstorlekar.


Själv har jag en Östberg Heru 1och har haft igång den i snart en månad och är riktigt nöjd. Nästa projekt blir att koppla på Frikyla och det styr FTX aggregatet. Kyleffekten blir inte så stor men .

Vilket FTX - aggregat är bäst ? Naturligtvis finns det även fler leverantörer än Östbergs. Säkerligen beror det på vem man frågar vilket agreggat som är bäst. Motströms har väl bäst verkningsgrad rent tekniskt vad jag har förstått. Hur hittar man rätt FTX - aggregat ? Ett tips är att titta på de tester som publicerats hos Energimyndigheten. Här kan man bland annat se att elförbrukningen . Ett bra ventilationsaggregat för vind är ett måste i alla hus.


Vi erbjuder aggregat från bland annat FTX som håller hög kvalitet. Investera i aggregat idag! Då man önskar hög temperatur- och årsverkningsgrad av ventilationens värmeåtervinning, är ett ventilationsaggregat med roterande värmeväxlare den bästa lösningen. Värmeåtervinning ur ventilationens frånluft kan spara mycket energi och ge ett förbättrat inneklimat, även när flerbostadshus byggs om.


Frågan är dock om aggregaten håller de återvinningsgrader som utlovas av leverantörerna. I Stockholmsförorterna Husby och Rinkeby har man gjort mätningar på tolv . Nu finns en energimärkning som gör att konsumenter kan jämföra olika ventilationsaggregat med varandra för att se vilka alternativ som är mest effektiva och bullrar minst.

Energimärkningen visar fördelen med ventilationsaggregat med värmeåtervinning genom en värmeväxlare, så kallade FTX - aggregat , . Vill du bygga ett lågenergihus? Temovex -Marknadens tystaste FTX - aggregat. Då är valet av ventilationssystem avgörande för resultatet.


Vi valde därför en bergvärmepump som vi dessutom kompletterade med FTX- ventilation för ett ännu behagligare inomhusklimat utan kallras och. Kostnaden för detta blir ca 2tkr för borning, bergvärmepump, ftx - aggregat , installationer och material. I bästa fall kan det leda till en värmeåtervinning som både fastighetsägare och fjärrvärmebolag är nöjda med. Vårt val föll på FTX -ventilation, som har fläktstyrd frånluft (F), fläktstyrd tilluft (T) och mekanisk värmeväxlare (X) som återvinner energi ur frånluften.


Utan värmeväxlaren skulle en stor . Dels kan du få bättre luftkvalitet, och dels kan du spara energi. FTX -ventilation slösar inte energi, utan återanvänder den till gratis värme eller passiv kyla, vilket ger lägre energikostnader. Det borgar för utmärkt energieffektivitet och ett hälsosamt . Hur tätt huset är och att installation och injustering är korrekta har betydelse för hur stor besparingen blir, säger Anna Johansson, tf enhetschef för Energimyndighetens Testlab. Hos Byggvesta har man haft ambitionen att hitta FTX med riktigt hög temperaturverkningsgrad.


Efter installationer från en större tillverkare kom man i kontakt med Voltair System som lovade upp mot procent temperaturverkningsgrad med plattvärmeväxlare. Denna nivå bekräftades också efter test hos SP .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения