torsdag 10 augusti 2017

Pelletskamin skorsten

Pelletskaminer utan skorsten finns det? Klart att det finns, och det är en Svensk patent från Ariterm i Kalmar. Vilket gör att du inte behöver bygga en dyr skorsten i huset.


Utan bara ett hål genom väggen, visst är det otroligt? Letar du efter någon som kan skorstenar?

Vi på Nordicheating kan hjälpa dig med ditt val av skorsten , pelletskaminer, vedkaminer. KMP Drag är en lösning som gör det möjligt att installera KMPs kaminer utan skorsten. Med en skorstensfri pelletskamin är du inte bunden till placeringen av din skorsten det är dessutom billigare än att installera en ny skorsten eller att renovera en . KMP Lilla Frö kan med fördel anslutas till KMP Drag i de fall ditt hus saknar skorsten eller du vill placera kaminen mot en yttervägg. Med KMP Drag behövs ingen skorsten. En pelletskamin är en idealisk lösning för dem som har eluppvärmning eller använder värmepumpar.


Kaminerna är helautomatiska till sin funktion och styrs via termostat. Det är till fördel om byggnaden redan har en befintlig skorsten som kan användas, men det är även möjligt att bygga lätta skorstenslösningar för .

Nu kommer det en ny produkt på marknaden som verkar till att vara helt perfekt. Kontakta byggnadsförvaltningen om vad som gäller vid installation av pelletskamin i just din kommun. Gör en bygganmälan till din kommun och vänta på start besked innan du på börjar installationen. Annars finns risk för vite.


Vid mer omfattan de förändring, till exempel en utanpåliggande skorsten , kan . För en modell av pelletskaminerna finns testresultat både med en vanlig skorsten och med väggfläkten KMP Drag. Med en modern pelletskamin slipper du vedeldningens nackdelar och kan reglera uppvärmningen efter behov. Detta är inte alltid möjligt eller önskvärt. Marknaden för pelletskaminer fick för några år sedan en skjuts då det lanserades en ny typ av kamin som inte kräver skorsten.


Skorstenslös pelletskamin (DRAG). Drag är en unik lösning som gör det möjligt att installera pelletskaminerna Neptuni, Ekerum, Lilla Frö och Mysinge utan skorsten vid en yttervägg. Tänk vilka möjligheter du får att placera kaminen precis där du vill! Med Drag får du bara en bråkdel av kostnaden jämfört med en vanlig. Jämför priser och läs recensioner på Kaminer.


Välkommen till PriceRunner! Beställ pelletskamin Mysinge, Ekerum, Neptuni eller Lilla Frö under september och vi ger er på installationskostnaden.

På detta kommer även ROT avdrag med. Så nu är det mycket förmånligt att. Lilla Frö är ett lättskött och prisvärt alternativ som ger skön värme och extra myskänsla i fritidshus och mindre. Att installera en pelletskamin innebär att du behöver dra ett skorstensrör genom taket, såvida du inte kan använda en befintlig kanal i en murstock eller skorsten.


Nu finns det en ny metod som kräver. I ett normalhus kan kaminen ersätta upp till procent av tidigare uppvärmning. Därför är det ett så bra komplement för dig som har elvärme och inte vill investera i ett vattenburet system. Kaminen är konstruerad så att det är enkelt att ansluta den till en gammal eller ny skorsten.


Den väger knappt 1kg, . För installation av skorsten krävs alltid en bygganmälan. Enligt typgodkännandet skall den som önskar en lägre skorstenhöjd än den normala ( en meter ovan nock ) alltid redovisa vissa upp- gifter i sin bygganmälan till byggnadsnämnden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения