torsdag 17 augusti 2017

Presskoppling kopparrör

Presskoppling för kopparrör. Gummiringstätade rördelar som pressas fast med ett pressverktyg. Gängade rördelar av mässing, övriga av koppar. Elförzinkade rör och delar.


Rör och rördelar i vår webbshop. T- Rör 28x22mm Ej godkänd för gas.

Hemma på 2-dagar för lagervaror . Hela utbudet hittar du i vår webbshop. Välkommen till Din VVS butik på nätet! Hej Lite frågor: De nya presskopplingarna som pressas med tänger, är de lika tillförlitliga som hårdlödning? Fri frakt, Snabba leveranser, Personlig service och till lågt pris med produkter av kvalité.


Ett kalibreringsintyg ska kunna uppvisas om detta efterfrågas. Stödhylsa ska an- vändas på glödgade samt tunnväggiga kopparrör. Altech presskopplingar är utrustade med läckageindikering.


Läckageindikeringen visar vid tryck under bar om en koppling är opressad vid provtryckning.

Rören ska vara avsedda för presskopplingar och tillverkade enligt rätt norm för respektive stålsort. Sammanfogning av kopparrör. Kopparrör kan fogas antingen genom lödning, med mekaniska, så kallade klämringskopplingar,.


Klämringskopplingar finns i flera olika fabrikat och utförande. Conex, Kuterlite, Vatette och FPL. För tappvatten-, värme- och ky. Trio Halvhårda Förkromade Kopparrör.


Koppar kan pressas med pressbackar upp till mm men rekommendationen är att använda slinga på dimension mm och mm. Ev så behöver jag flytta en vv-beredare ca 5m rakt ner på en vägg framdragningen är gjord med hårda kopparrör (22mm), det enda jag behöver göra är att kapa båda rören och korta av dem och egentligen skulle de väl lödas ihop igen då resten är lödat. Funkar det med presskopplingsskarvar på dessa . Vi har Fri Support på Golvvärme. Att sammanfoga kopparrör med presskopplingar är en modern och tidsbesparande metod.


Röret mellan lödstäl- le och presskoppling bör kylas ner, eller så utförs lödning innan presskopplingen monteras. Placering av korrosionsskydd på Mapress elförzinkat, plastbelagda. Skjut presskopplingen på röret, genom att vrida den lätt från sida till . Installationen ska utföras enligt Branschregler Säker Vatteninstallation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения